Stona.ro si arhitectii emisiunii „Visuri la cheie” contribuie la reducerea abandonului scolar
Materiale

Stona.ro si arhitectii emisiunii „Visuri la cheie” contribuie la reducerea abandonului scolar

Stona.ro, divizia de retail a Algabeth Stone Group, a participat cu bucurie la Festivalul Brazilor de Crăciun, eveniment organizat pe 7 decembrie, în Bucureşti, alăturându-se astfel cauzei Organizaţiei „Salvaţi Copiii”: derularea programului „Şcoală după şcoală” pentru copiii aflaţi în risc de abandon şcolar şi neparticipare şcolară din 13 judeţe.

La start s-au înscris 30 de Brazi de Crăciun, creaţii inedite cu tematica sărbătorilor de iarnă, ale unor designeri de modă, arhitecţi, oameni din media, iar participanţii au licitat pentru fiecare dintre aceştia.

Gala organizată în incinta Stejarii Country Club a găzduit peste 270 de personalități din mediul de afaceri, media, cultură și sport. Evenimentul a fost prezentat de Andreea Esca.

Stona.ro a achiziţionat cei doi brăduţi creaţi de Omid Ghannadi şi Adela Parvu, arhitecţi în cadrul emisiunii Visuri Cheie.

 „Mulţumim Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru oportunitatea de a face parte dintr-un astfel de proiect care conduce în cele din urmă la formarea unei societăţi sănătoase de care toţi avem nevoie. Copiii trebuie să meargă la şcoală, să primească o educaţie frumoasă şi să fie fericiţi. Din păcate există şi cazuri sociale, familii nevoiaşe ai căror copii nu au acces la drepturi fundamentale, iar aceste situaţii trebuie schimbate. Uniţi în jurul unor astfel de cauze, putem aduce schimbarea”, a declarat Gabriel Drăghici manager Stona.ro divizia de retail a Algabeth Stone Group.

De 17 ani, Festivalul Brazilor de Crăciun  este un prilej de strângere de fonduri pentru trei programe de suport: „Şcoală după Şcoală”, prevenire a abandonului şcolar, „A doua şansă”, reintegrare şcolară şi „Grădiniţele Estivale”, servicii de educaţie preşcolară.

Festivalului Brazilor de Crăciun 2017  a reușit să strângă, pentru dreptul copiilor vulnerabili de a merge la școală, suma de 673.700 de euro, din licitația celor 30 de brazi creați special pentru acest eveniment, din biletele de tombolă și din sponsorizări.

De-a lungul anilor, Salvați Copiii a obținut, prin intermediul Festivalului Brazilor de Crăciun, aproape 4.000.000 de euro şi a reușit astfel să sprijine activ 28.195 de copii: 6.556 de copii au participat la Grădiniţele Estivale, 18.008 copii au fost incluşi în programul Școala după Școală, iar 3.631 de copii au fost sprijiniți prin programul A Doua Șansă. 

Stona.ro este divizia de retail a Algabeth Stone Group ce deţine 6 cariere în întreaga lume şi peste 15 cariere în cooperare exclusivă, cu export în peste 80 de ţări. Cu cel mai mare stoc de piatră naturală disponibil în România, depozitul Stona.ro vine în întâmpinarea cerinţelor pieţei cu 300.000 mp din peste 500 de modele de piatră, cum ar fi: 120 modele marmură, 230 modele granit, 20 modele travertin, 20 modele de calcar și 15 modele de onix.

În zilele noastre, piatra naturală a devenit un element de uz casnic. Exista tehnici inovatoare, dinamice, dezvoltate, care au făcut accesul la acest tip de material de construcţie mult mai facil, iar arhitecturile pot fi realizate mult mai rapid.

Stona.ro susţine şi promovează ideea clădirilor ecologice. Eforturile de extragere ale produselor din piatră naturală neprelucrată sunt mai mici decât fabricarea artificială a produselor. Emisia de gaze reziduale, de exemplu, este redusă folosind piatră care este produsă în mod natural. Acest material are capacitate termică ridicată, are durabilitate excelentă, iar costurile de întreţinere sunt reduse. Folosind piatra naturală în construcţii, putem arăta că ne pasă de mediul înconjurător şi că depunem eforturi pentru a-l proteja.

Preţurile convenabile vin la pachet, alături de calitate şi funcţionalitate pentru că Stona.ro îşi doreşte să aducă acest material în casele tuturor românilor. Scopul este că utilizarea pietrei naturale în construcţii să crească în mod vertiginos. Designerii și arhitecții au devenit deja din ce în ce mai entuziasmaţi de diversitatea acestui material şi de calităţile pe care le aduce în casele şi vieţile oamenilor.