Cum sa creezi un decor de lux pentru locuinta ta folosind travertinul
Materiale

Cum sa creezi un decor de lux pentru locuinta ta folosind travertinul

Dacă vrei să oferi locuinței tale accentele luxoase specifice arhitecturii romane, travertinul este alegerea cea mai potrivită. Folosit încă din vremuri îndepărtate în Imperiul Roman, travertinul încă este echivalentul eleganței clasice și se află în topul preferințelor atunci când vine vorba de un desing interior de lux. Travertinul este o încântare pentru simțuri datorită culorilor calde și a texturii naturale, rafinate și catifelate. Este o piatră naturală folosită frecvent în proiecte de construcții atât pentru interior, cât și pentru exteriorul caselor și al spațiilor comerciale. Varietatea de culori permite folosirea travertinului în proiecte de design care mai de care mai deosebite, iar în ceea ce privește întreținerea travertinului, aceasta nu este dificilă, însă necesită mai mult timp.

Iată cum poți folosi travertinul pentru a eleganță locuinței tale:

  •          Intrarea în locuință

Prima impresie este întotdeauna cea mai importantă așa că poți oferi locuinței tale un aspect deosebit dacă vei folosi travertinul pentru a decora spațiul de la intrare. De exemplu, poți opta pentru placarea scărilor cu travertin fie că dorești să adopți un stil rustic sau unul contemporan. Durabilitatea acestui material te va asigura că scările de la intrare vor rămâne intacte indiferent de condiții – trafic, umiditate. Și pentru că este disponibil într-o gamă bogată de culori și finisaje, poți opta pentru un design creativ, am putea spune chiar artistic care să se potrivească atât cu exteriorul, cât și cu interiorul casei tale.

  •          Exteriorul locuinței

Suprafața neuniformă, micile orificii caracteristice travertinului și durabilitatea fac ca această piatră naturală să se potrivească perfect la exterior. Cu toate acestea, este bine de știut că, atunci când este folosit la exterior, are nevoie de o îngrijire mai atentă pentru că intemperiile pot duce la o degradare mai rapidă a acestuia. De aceea, atunci când îl folosești pentru placarea pereților exteriori sau pentru placarea aleilor, trebuie să asiguri întreținerea regulată pentru ca travertinul să își poată păstra calitățile o perioadă îndelungată.

  •          Renovarea bucătăriei

Datorită durabilități, dar și a prețului favorabil în comparație cu cel al marmurei sau granitului, travertinul este piatra naturală preferată pentru renovarea bucătăriei, ideal pentru pardoseli și blaturi. Gama coloristică variată reprezintă un alt avantaj pentru că poți alege culoarea potrivită stilului tău. În plus, travertinul poate fi combinat creativ și cu alte materiale și se instalează foarte ușor în bucătărie, fără a lăsa spații goale între plăci, evitând astfel acumularea de umezeală și praf între acestea, factori care ar duce, în timp, la degradarea materialului.

  •          Decorarea modernă a băilor

Deși travertinul nu este considerat o alegere tocmai potrivită pentru baie din cauza capacității ridicate de absorbtie a umezelii, printr-o finisare corectă acesta se va integra perfect în viitoarele proiecte dedicate băii, un SPA  personal de care te poți bucura chiar și tu, în întimitatea propriului cămin. Travertinul poate fi utilizat pentru placarea pereților din baie, a dușului, a pardoselii și chiar a zonei din jurul căzii pentru a crea un decor natural. Poți crea un adevărat joc de culori inspirate din natură.

 

Ține cont de acești factori când alegi travertinul:

Travertinul este disponibil în trei categorii: Standard, Premium și Comercial. Alege varianta cea mai potrivită în funcție de nevoile tale. Ține cont de finisaje pentru a obține designul dorit pentru casa ta. Prețul, culoarea și designul sunt cei trei factori vitali de care trebuie să ții cont atunci când alegi travertinul.  

Piatra de travertin este un material preferat pentru renovarea casei. Poate fi încorporată în proiecte atât pentru interior, cât și pentru exterior pentru a îmbunătății arhitectura unei clădiri.

Contactează stona.ro pentru a comanda piatra naturală potrivita în culorile și texturile dorite.