Calcarul – Piatra apelor marine
Materiale

Calcarul – Piatra apelor marine

Există o istorie unica al fiecarui tip de piatră naturală. Piatra naturală este un produs special născut într-un anumit interval de timp, într-o anumita locație și generată de un anumit eveniment. Pietrele naturale pot varia în caracteristicile lor. Pot fi necesari milioane de ani pentru a fi formate sau pot fi formate într-o clipă, în funcție de compoziția și natura acestora. Ele s-au nascut fiecare în situatii diferite, ceea ce le conferă caracteristicile unice pentru care sunt atat de îndrăgite.

Credem că cel mai incitant lucru despre utilizarea acestor pietre naturale este că ele aduc valoarea naturii inimitabile dintr-o anumită locație geologică, dintr-o anumita eră, chiar in casa oamenilor.

Una dintre cele mai renumite și folosite pietre naturale este calcarul, roca din apele marine calde.

Calcarul este o rocă sedimentară compusă în principal din minerale ca aragonit și calcit ambele fiind forme cristaline de carbonat de calciu. Cea mai mare parte din calcar este formată din fragmente scheletice de corali, moluște și alte organisme marine. Este una dintre cele mai comune roci, ea reprezintă cam 10% din totalul rocilor sedimentare ce se găsesc pe pământ.

Calcarul are mai multe utilizări decât orice altă piatră naturală. Acesta este utilizat pe scară largă în industria construcțiilor în ziua de astăzi, așa cum a fost folosit și acum mii de ani în urmă. În mod similar, este folosit din abundență în diferite industrii de la fabricarea de materiale plastice până la hârtie și produse chimice. Utilizarea pe scară largă a calcarului se datorează caracteristicilor unice pe care le are, calitați ce nu se găsesc în nici o altă piatră naturală. Acesta poate fi la fel de moale ca si de moale ca și creta, dar și la fel de tare ca cimentul.

Calcarul și alte roci sedimentare sunt foarte frecvente în fiecare continent. Cele mai multe dintre rocile carbonatice pe care le cunoaștem sunt din apa de mare. Ele există acolo din timpuri necunoscute și se formează încă şi astăzi în partea de jos a mărilor și a recifurilor de corali. Calcarul este format în apă marină puțin adâncă, caldă. Apa de mare are un nivel ridicat de calciu şi bicarbonat. Acestea sunt aceleași substanțe chimice care sunt folosite de creaturile marine, cum ar fi scoicile şi coralii, pentru a forma cochiliile lor de protecție. Calcarul este format în mare parte din fragmentele scheletice ale acestor scoici. Produsele reziduale ale acestor organisme marine contribuie, de asemenea, la fabricarea calcarului. Calcarul format în acest fel este o rocă sedimentară formată biologic. Prezența fosilelor în rocă dezvăluie cum a fost calcarul format biologic.

Pământul, aşa cum este el astăzi, are o mulțime de medii care sunt ideale pentru formarea de calcar. Cele mai multe dintre aceste locații sunt prezente în zonele de apă de mică adâncime. Astăzi, calcarul se formează abundent în Golful Persic, arhipelagul indonezian, insulele din Oceanul Pacific, Golful Mexic, Marea Caraibelor și Oceanul Indian.

Calcarul este la fel de vechi ca omenirea și a fost folosit de oameni timp de milenii. Acesta a fost folosit ca una dintre principalele materiale de construcție de către civilizații antice și este încă folosit din abundențăşi astăzi.

Utilizările calcarului sunt multe şi variate. Este piatra naturală folosită în cele mai diverse moduri. Cea mai mare parte a calcarului este folosit ca material de construcție sau transformat în piatră spartă. Sub forma aceasta, de piatră spartă, este utilizat în balast de cale ferată și, de asemenea, pentru baza de drumuri. Calcarul este utilizat şi ca un agregat în compoziţia betonului. Pentru a fi fabricat ciment se foloseşte calcar. Acesta este încălzit într-un cuptor împreună cu șist zdrobit. Cimentul este folosit din abundențăîn construcții și clădiri.

Calcarul este tăiat în formă de plăci și blocuri de dimensiuni specifice care urmează să fie utilizate în arhitectură și construcții. Acesta este utilizat pe scară largă pentru podele sub formă de dale, blaturi, glafuri, trepte și o serie de alte scopuri.

Calcarul măcinat fin este utilizat ca un strat de căldură. Este rezistent la intemperii şi este folosit pe acoperișuri și şindrila. Este, de asemenea, utilizat pe scară largă ca strat superior pe tavane și acoperișurile clădirilor.

Calcarul este, de asemenea, folosit pe scară largă în multe procese de rafinare a metalului, cum ar fi topirea. Calcarul se combină cu impuritățile care sunt prezente în substanțele chimice și, în timpul procesului de topire, acestea sunt îndepărtate sub formă de zgură, fiind absorbite de calcar.

Calcarul încălzit într-un cuptor împreună cu nisip, șist și multe alte materiale se transformă într-o pulbere măcinată fin care se întăreşte odată amestecat cu apă. Acesta este utilizat pe scară largă ca ciment în construcții.

Carbonatul de calciu din calcar este unul dintre cei mai eficienţi agenţi care pot fi utilizaţi pentru neutralizarea acidului. Atunci când calcarul este zdrobit în particule de dimensiunea nisipului fin, acesta poate fi cu adevărat eficient în tratarea solurilor acide. Este, prin urmare, utilizat la nivel mondial în ferme.

Având în vedere caracteristicile și proprietățile sale, piatra naturală se utilizează pe scară largă într-o gamă diversă de industrii. Calcarul este una dintre pietrele naturale cele mai utilizate și disponibile din abundență. Piatra a parcurs un drum lung și a fost o parte importantă a construcției în toate marile civilizaţii pe care lumea le-a văzut, de la egipteni până la romani şi până la industriile din ziua de azi. Calcarul are mai multe utilizări decât orice altă piatră naturală găsita pe pământ. Utilizarea acestei pietre naturale a crescut în ziua modernă datorită calităţilor exclusive și inimitabile pe care această piatră oferă. Durabilitatea şi felul în care arată calcarul, împreună cu compoziția să chimică sunt incomparabile și, prin urmare, vom vedea din ce în ce mai mult calcar folosit în anii următori.