Trei aspecte de luat in calcul atunci cand amenajezi baia cu piatra naturala
Materiale

Trei aspecte de luat in calcul atunci cand amenajezi baia cu piatra naturala

În ciuda temperaturilor scăzute, ne apropiem cu pași repezi de primăvară. Doar câteva câteva săptămâni ne mai despart de sezonul renovărilor și al reamenajărilor, așa că am decis să trecem la treabă. Articolul din această săptămână este dedicat cu precădere persoanelor care în curând vor să își reamenajeze baia folosind piatră naturală, iar în el vom puncta trei aspecte esențiale pe care trebuie să le iei în calcul dacă vrei să faci acest lucru.

 

Lumina

Majoritatea oamenilor aleg piatra naturală tocmai datorită culorilor deosebite și al texturilor speciale. Dar indiferent de ce model de piatră ai alege și indiferent de culoarea sa, nuanța poate fi alterată de o lumină nepotrivită. Pentru a obține cele mai bune rezultate, cel mai bine este să combini lumina caldă și lumina rece, iar una dintre ele să fie secundară.

 

Impermeabilizarea

Baia este, literalmente, camera unde există cea mai mare umiditate. Pe lângă apa care poate ajunge cu ușurință pe podea sau pe pereți, aburii își fac apariția periodic și în cantități destul de mari. Tocmai de aceea, e atât de important să impermeabilizezi, la un interval regulat de timp, toate plăcile și elementele de decor din baie. Acest lucru ar trebui să se întâmple cel puțin o dată pe an. Mult mai des decât în cazul marmurei instalate în alte locuri.

 

Întreținerea

Din cauza umidității ridicate, praful și impuritățile devin mult mai persistente pentru că pătrund cu ușurință în porii pietrei. Piatra naturală instalată în baie e bine să fie curățată și întreținută la un interval de timp mai mic față de piatra instalată în alte locuri. Pentru curățarea ei, folosește produse specializate sau pur și simplu apă caldă și săpun. Nu uita să utilizezi mereu o lavetă moale.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru pentru a afla mai multe despre pietrele naturale. Până data viitoare, intră pe www.stona.ro și descoperă cele mai noi modele de marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone și ardezie.