Beneficiile si dezavantajele blaturilor de bucatarie din steatit
Materiale

Beneficiile si dezavantajele blaturilor de bucatarie din steatit

În fiecare zi, apar noi modele și noi materiale pentru blaturile de bucătărie, motiv pentru care alegerea blatului potrivit poate fi privită ca o sarcină destul de dificilă, mai ales atunci când timpul nu este partea ta, dar îți dorești să faci rapid schimbări majore în bucătărie. Una dintre cele mai inspirate alegeri este steatitul, cunoscut și ca soapstone. Acest material îi va oferi bucătăriei tale un aer stilat și un design natural, aerisit, dar și multă rezistență în timp.

În cazul în care ai în plan să adaugi bucătăriei tale un blat din steatit, articolul de astăzi îți va veni în ajutor, pentru că în el vom prezenta punctual și detaliat avantajele și dezavantajele acestui material, astfel încât tu să faci cea mai inspirată alegere.


Beneficiile investiției într-un blat de bucătărie din steatit


Steatitul sau soapstone este o piatră naturală din talc natural, care este o substanță inertă din punct de vedere chimic. Altfel spus, este un material care nu este reactiv atunci când intră în contact cu alte substanțe. Compoziția chimică simplă, dar interesantă a steatitului îl face inert din punct de vedere chimic, ceea ce înseamnă că indiferent de ce agent de curățare vei folosi, fie el și unul abraziv, acest material nu își va pierde luciul, finețea, strălucirea sau eleganța. Mai mult decât atât, densitatea acestui material este atât de mare încât este impermeabil pentru pete sau pentru bacterii. Aceste două beneficii, clasează steatitul în topul materialelor atunci când vine vorba de construcția blaturilor de bucătărie.


Lăsând deoparte compoziția chimică sau densitatea, steatitul reprezintă o alegere inspirată pentru bucătărie și datorită timpului mic pe care trebuie să îl aloci întreținerii sau curățării lui. Blatul de bucătărie din steatit poate fi curățat ușor folosind apă caldă și un săpun moale. Durabil, rezistent la căldură, cu textură fină, impenetrabil de pete sau bacterii și ușor de curățat – acestea sunt principalele beneficii pe care le are blatul de steatit.


Dezavantajele investiției într-un blat de bucătărie din steatit


Fiind compus din minerale de tâlc, steatitul este mai moale față de alte pietre naturale, prin urmare poate fi predispus la zgârieturi. În cazul în care îți dorești o placă de steatit mai rezistentă, alege una care are o nuanță mai puțin verde. Acestea pietre sunt mai dure datorită procentajului mai mic de talc.
Pe lângă faptul că steatitul este o piatră naturală destul de soft față de altele, costurile de montare sunt cu puțin mai mari față de alte blaturi de bucătărie, precum cele făcute din cuarț sau oțel inoxidabil. În cazul în care bugetul destinat bucătăriei nu este foarte permisiv, poți găsi oricând o alternativă mai ieftin.
Sperăm că această privire de ansamblu asupra beneficiilor şi dezavantajelor blaturilor de bucătărie din steatit te va ajuta să fac cea mai bună alegere. În general vorbind, dacă ești în căutarea uni material foarte rezistent și ușor de întreținut, nu ai nici măcar un singur motiv să eviți investiția într-un astfel de blat. Pentru mai multe informații și detalii, te așteptăm pe www.stona.ro