Granit inchis versus deschis  Alege nuanta perfecta pentru blatul de bucatarie
Materiale

Granit inchis versus deschis Alege nuanta perfecta pentru blatul de bucatarie

Cunoscut pentru estetica impresionantă, dar și pentru durabilitatea excelentă, granitul este una dintre cele mai populare pietre naturale pentru blaturile de bucătărie. Unul dintre motive pentru care acest lucru se întâmplă este mulțumită gamei largi de culori în care este disponibil, cu ajutorul căreia vei personaliza ușor stilul bucătăriei, în funcție de culorile mobilierului sau ale podelei. Fiind un număr impresionant de culori și nuanțe, mulți simt că sunt puși în fața unei situații destul de dificile atunci când trebuie să se decidă asupra unei singure culori. Cel mai bine, înainte de a instala un blat de bucătărie din granit, ar trebui să cunoști o mare parte dintre culorile în care este disponibil granitul și modul în care acestea schimbă estetica bucătăriilor. În acest articol, am sumarizat cele mai importante și relevante informații despre cromatica granitului și modul în care culoarea interacționează cu bucătăria.

Șase nuanțe diferite de granit

Blaturile de bucătărie din granit sunt de obicei disponibile în șase culori diferite: bej, negru, albastru, maro, roșu și alb. Fiecare dintre aceste culori se potrivește unui anumit tip de bucătărie, în funcție de stilul în care aceasta a fost amenajată.

Pentru bucătării mici – Dacă locuiești într-un apartament sau garsonieră și ai o bucătărie mică, ia în considerare ideea de a folosi granit de culoare albă pentru blatul de bucătărie. Datorită nuanței deschise, blatul de bucătărie din granit alb îți va face bucătăria să arate mai spațioasă, mai aerisită și mai mare. Pentru a spori și mai mult acest efect, poți alege să combini un blat alb cu un mobilier care are corpuri închise la culoare.

Pentru bucătării contemporane – Dacă vrei să obții echilibrul perfect între stilul contemporan și funcționalitate, ar trebui să alegi un granit cu o nuanță mai închisă, de preferat negru și gri. Pe lângă faptul că îi vei oferi bucătăriei tale un aspect spectaculos, sunt șanse mari ca această nuanță să îți facă invitații să te felicite și pentru bunul gust cu care ți-ai decorat bucătăria, nu doar pentru bunul gust al preparatelor pe care le-ai gătit.

Pentru bucătării clasice – Pentru bucătăriile cu pereți vopsiți în culori pale, cum ar fi unele nuanțe de galben, bej sau verde, granitul roșu sau albastru este cea mai bună alegere. Alături dulapurile de bucătărie, blatul de bucătăria din granit de această culoare oferă bucătăriei în același timp un aspect elegant, exotic și clasic.

Alege culoarea perfectă – Aspecte de luat în calcul

Atunci când te afli în căutarea culorii perfecte pentru blatul tău de bucătărie din granit, trebui să iei tot timpul în considerare doi factori:

-          Mărimea bucătăriei – Dacă deții o bucătărie mică, optează mereu pentru nuanțele deschise la culoarea, deoarece cele întunecate tind să ofere iluzia că spațiul este mai mic.

-          Întreținerea – Granitul are o rezistență scăzută la pete. De aceea, dacă ești pasionat de gătit și faci asta foarte des, cel mai bine alegi o nuanță închisă pentru a face eventualele pete să nu fi foarte evidente.

În cazul în care după ce ai parcurs acest articol, ești deja în căutarea unui blat de granit de o calitate superioară, te invităm să-ți arunci o privire în magazinul nostru online. În cazul în care simți că granitul nu se potrivește bucătăriei tale, poți opta oricând pentru alte materiale, cum ar fi steatitul.