Semineu din marmura secretul unei atmosfere calduroase
Materiale

Semineu din marmura secretul unei atmosfere calduroase

Pentru o atmosferă de poveste chiar în casa ta

Nu este greu să te decizi că își dorești un șemineu în casă. Deciziile în genul acesta se iau ușor. Lucrurile devin puțin dificile doar în momentul în care ești pus față în față cu sute de modele,iar tu îți dorești să faci cea mai bună alegere. În articolul de astăzi ne vom ocupa cu precădere despre marmură,mai exact despre principalele aspecte ale șemineurilor din marmură și despre cum acestea vin în completarea unei atmosfere calde, de poveste, la propriu și la figurat.

Cel mai important aspect pe care trebuie să-l ții minte tot timpul este că șemineul reprezintă o parte din casă, nu o piesă de mobilier, așa că atunci când cauți șemineul perfect pentru tine, raportează-te în primul rând la stilul arhitectural al casei, iar abia apoi la mobila din camera respectivă. În cazul în care camera este complet nemobilată, poți chiar alege mobila având ca referință șemineul.

Instalarea unui șemineu din marmură

Instalarea unui șemineu construit din marmură sau dintr-o altă piatră naturală este un job care trebuie făcut de un personal specializat pentru că sunt multe detalii de care se țin cont. Montajul sau instalarea unui șemineu se va face mai ușor în cazul în care acesta este construit în locul celui vechi, în cazul în care deja există unul în casă. Dacă însă începi de la zero, atunci ia în considerarea că durata și costurile vor fi mai mari. În ciuda a ceea ce ai crede, bucuria de a-ți încălzi mâinile în fața focului nu este rezervată exclusiv persoanelor care locuiesc la casă. Șemineurile pot fi montate chiar și în apartamente, de obicei în living-urile din penthouse-uri, fără însă să fie nevoie de un coș de fum. Șemineurile din marmură completează design-ul casei tale, indiferent dacă acesta este unul clasic, tradițional sau minimalist.

Pașii pentru instalarea unui șemineu din marmură

Dacă te tentează să instalezi un șemineu în apartament, sunt multe opțiuni disponibile care nu necesită instalarea unui coș de fum. Una dintre cele mai la îndemână este instalarea unui șemineu electric pe care să-l plachezi cu marmură.

  •          Prima dată, alege peretele pe care vrei să instalezi șemineul, iar apoi plachează-l pe exterior cu plăci de marmură (preferabil între 12x15 sau de 12x20”). Dacă ți-ai propus să-l instalezi singur alege plăci de o dimensiune care este ușor de manevrat.
  •          Aplica ciment și mortar pe partea  din spate a marmurei, apoi așază-le și lasă-le să se usuce. După ce s-au uscat complet, securizează șemineul în perete cu holșuruburi pentru a evita orice fel de evenimente neplăcute.
  •          Respectă toate instrucțiunile care vin cu produsul.