Cele mai importante aspecte despre folosirea onixului in baie
Materiale

Cele mai importante aspecte despre folosirea onixului in baie

  Disponibil într-o paletă largă de culori și striații naturale cu modele unice, onixul este una dintre cele mai scumpe și mai folosite pietre naturale în construcția blaturilor din baie, a dușurilor și al altor elemente decorative sau funcționale.

Apreciat pentru transluciditate, dar și pentru estetica pe care o oferă acolo unde este integrat. Onixul reprezintă alegerea perfectă pentru persoanele care își doresc să-și construiască sau să-și redecoreze baia și au la dispoziție timpul și resursele necesare pentru a transforma baia într-un templu al relaxării.

Așadar, dacă ești în căutarea unui blat de baie din onix sau dacă deja ești posesorul unui, acest articol îți va oferi toate informațiile de care ai nevoie atât despre aspectele de care trebuie să ții cont atunci când faci achiziția, cât despre modalitățile de întreținere

Catalogat de mulți designer ca fiind o alternativă unică pentru marmură sau pentru granit, onixul oferă estetica și eleganța marmurei păstrând totodată durabilitatea și funcționalitatea altor pietre naturale. Datorită varietății de modele și culori, onixul creează adevărate opere de artă atunci când este folosit pe suprafețe orizontale cum ar fi: blaturile de bucătărie, mesele, sau blaturile de baie. Cu toate acestea, din cauza întreținerii, care se face cu dificultate, este desul de predispus la zgârieturi, tocmai de aceea nu este foarte recomandat pentru suprafețele în care acestea pot apărea cu ușurință.

Tot legat de estetică, o caracteristică mulțumită căreia onixul este atât de apreciat e reprezentată de transluciditatea sa atipică, destul de rar întâlnită la pietrele naturale. Tot ce trebuie să faci pentru a obține o atmosferă cu totul unică este să adaugi un sistem de iluminare sub sau în spatele plăcilor de onix pentru a crea o lumină discretă care pune în evidență modelul și striațiile acestuia.

Din păcate însă, aspectul luxuriant și strălucitor al onixului contrastează cu faptul că este un material predispus la zgârieturi fine și cu faptul că mentenanța este una minuțioasă. Tocmai de aceea, onixul este folosit destul de des în băile destinate musafirilor sau în băile mici, utilizate rar, și mai puțin în băile principale sau cele care sunt frecventate de un număr mare de oameni.

Mentenanță și întreținere

La fel ca orice altă piatră naturală, onixul are nevoie ca, periodic, să fie curățat cu apă caldă sau cu soluții speciale pentru a-și păstra în timp strălucirea.

  •          Onixul este o piatră moale având la bază calciu natural, tocmai de aceea există o probabilitate mare ca produsele acide să-l corodeze, să-l decoloreze sau să-i afecteze aspectul. Cea mai sigură metodă pentru curățare este folosirea unei cârpe moi îmbibată în apă caldă.
  •          Onixul este un material poros, așa că dacă ai vărsat pe el ceva și ai convingerea că se va pătă curând, fă bine și încearcă să-l cureți cât mai rapid.
  •          Onixul oferă o rezistență mică și atunci când vine vorba de umiditate și căldură. Pentru a evita orice fel de problemă, nu plasa pe blatul din bucătărie accesoriile de păr care produc căldură, deoarece transluciditatea pietrei este pusă în pericol.

Pentru detalii suplimentare despre aceasta piatră naturală, consultanții noștri vă stau la dispoziție. Te așteptăm pe www.stona.ro