Cele mai populare finisaje pentru blaturi de bucatarie din granit
Materiale

Cele mai populare finisaje pentru blaturi de bucatarie din granit

Alegerea culorii unui blat de bucătărie din granit se face destul ușor. Din păcate însă, nu putem spune același lucru și despre finisajul acestuia . Finisajul este cel care schimbă atât aspectul estetic, dar și textura materialului. Tocmai de aceea, înainte de a lua o decizie, cel mai bine este să faci o vizită în showroom, unde un consultant îți va vorbi despre fiecare în parte. Știm că acest lucru implică destul de mult timp, așa că am decis ca în articolul de astăzi să vorbim pe scurt despre trei dintre cele mai populare finisaje pentru blaturi de bucătărie. Finisajul unei pietre naturale se realizează, de cele mai multe ori, în momentul în care este instalată. Dar dacă îți dorești ca investiția ta să reziste cât mai mult în timp, e recomandat să faci asta anual.

Toate aceste trei finisaje au propriul lor farmec și fiecare servește unui scop diferit. Te invităm să descoperi câte puțin despre fiecare.

1.     Lucios

Unul dintre cele mai cunoscute finisaje este aplicarea unui strat protector prin polișare. Acesta va face blatul de bucătărie din granit să strălucească și ofere o senzație discretă de alunecare. Pe lângă faptul că arată elegant și unic, acesta va reflecta luminile din bucătărie, făcând întreaga să pară mai spațioasă datorită luminozității crescute. Suprafața alunecoasă va face ca totul să se curețe mult mai rapid și mai bine de pe blat. De asemenea, face granitul să fie mai puțin poros, evitând în acest fel petele. Tot suprafața lucioasă este cea care pune în evidență textura granitului. Chiar dacă procedeul nu este unul foarte complex, e recomandat să apelezi la o firmă specializează care oferă acest serviciu. În cazul în care vrei ca tu să faci acest lucru, și e pentru prima oară, informează-te bine înainte. Folosește tutoriale sau alt fel de surse.

2.     Fiamat

Spre deosebire de blatul de bucătărie polișat, finisajul fiamat transformă granitul într-o suprafață antiderapantă și mată. Când e realizată în mod corect și profesional, acest tip de finisaj face granitul să arate a cu totul special, iar odată cu el, întreaga bucătărie. Aplicând acest tip de finisaj, granitul va deveni mult mai rezistent în timp, dar și mult mai practic. De asemenea, este foarte bună în bucătărie, deoarece maschează o mulțime de imperfecțiuni. Din păcate însă, atunci când materialul este fiamat, porozitatea crește, iar petele pot apărea mult mai repede decât atunci când este lustruit. La fel ca primul finisaj prezentat, si acesta este ușor de întreținut și curățat.

3.     Textură asemănătoare cu pielea naturală

Acest finisaj este obținut prin mișcarea unei perii cu vârfuri de diamant pe blatul de bucătărie, așa încât suprafața să capete o textură asemănătoare cu pielea naturală și să devină mai aspră. Se aseamănă foarte mult cu primul finisaj prezentat, deoarece face blatul de bucătărie să fie mai puțin poros și scoate în evidență textura naturală și modelul granitului. Este unul dintre cele mai bune finisaje pentru mascarea micilor zgârieturi sau amprentelor de pe degete.

Dacă te-ai hotărât în privința finisajului, dar încă stai în dubii în ceea ce privește nuanța, te invităm să afli mai multe despre acest subiect din celelalte articole de pe blog. Vizitează portofoliul nostru de produse pe www.stona.ro