Proprietatile si caracteristicile marmurei
Materiale

Proprietatile si caracteristicile marmurei

Marmura este o piatră naturală compusă din calcit (CaCO3) și a fost folosită încă din Antichitate ca piatră decorativă, având un număr mare de utilizări, precum pavarea pereților și podelelor, sculptură și multe altele. Astăzi, marmura este folosită pentru crearea blaturilor din bucătărie, plăci pentru podea, obiecte de decor și alte câteva lucruri – mulțumită proprietăților sale versatile.

Caracteristicile marmurei

  •          Formare: Marmura este o rocă metamorfică și se formează prin recristalizarea calcarului aflat sub temperatură și presiune ridicată, generate de procesul geologic.
  •          Dimensiunea granulelor & textura: Marmura are o dimensiune medie a granulelor, tocmai de aceea, îmbinarea cristalelor de calcit poate fi văzută ușor cu ochiul liber.
  •          Clasificare: Marmura se clasifică în două categorii principale, domolit și calcit. Marmura calcit este mai puțin rezistentă la substanțele acide în comparație cu marmura domolit.
  •          Porozitate: Porozitatea acestei pietre naturale este limitată și reduce gradul de deteriorare a efectelor care pot apărea din cauza absorbției de apă. Porozitatea este redusă în momentul în care marmura este lustruită.
  •          Susceptibilitatea la substanțe acide: Deoarece carbonatul de calciu este extrem de sensibil la substanțele acide, marmura prezintă un grad ridicat de risc să fie atacată de substanțele acide. Cu toate acestea, gradul în care marmura este afectată depinde în mod direct de natura acidului.
  •          Transluciditate: Lumina poate trece câțiva milimetri prin marmură datorită suprafeței sale translucide.
  •          Culori: Marmura este disponibilă într-o gamă largă de culori și nuanțe datorită prezenței mineralelor slit, argilă și nisip. Gama de culori variază de la alb la negru, inclusiv roșu, gri albăstrui, verde și galben

Pentru a află mai multe informații despre marmură, verifică anterioare de pe blog-l nostru, iar pentru a aduce marmura în casa ta, vizitează portofoliul nostru complet pe www.stona.ro