Bucura-te din plin de spatiile mici folosind piatra naturala
Materiale

Bucura-te din plin de spatiile mici folosind piatra naturala

Există un număr mare de metode și soluții de a folosi la capacitate maximă un spațiu mic. Dacă ar fi să generalizăm, putem împărți aceste metode în două mari categorii: cele ce țin de modul în care așezi mobilierul pentru a câștiga cât mai mult spațiu și cele ce țin stric de estetică, pentru a face camera să pară mult mai spațioasă decât este în realitate. Spre exemplu, oglinzile mari și pereții vopsiți în alb sunt două dintre lucrurile care vor oferi camerei tale un aspect mult mai spațios.

La fel ca oglinzile și ca pereții vopsiți în alb, piatra naturală, dacă este aleasă corespunzător, are același efect. În articolul de astăzi, ne vom opri puțin asupra acestui aspect și îți vom prezenta pe scurt câteva metode pe care le poți folosi pentru a te bucura din plin de spațiile mici din casa ta.

Inspiră-te din cultura asiatică

Asia este bine-cunoscută pentru casele și camerele de dimensiuni mici, dar la fel de cunoscut este și faptul că asiaticii sunt mult mai metodici și mult mai bine organizați față de alte popoare. Iar acest lucru se reflectă, desigur, și în amenajarea locuințelor. Aceștia obișnuiesc să îmbine pietrele naturale cu elemente tradiționale. Spre exemplu, de curând au început să înlocuiască tradiționalele uși din lemn, care ocupau foarte mult spațiu, cu uși concepute din piatră naturală.

Suprafețe

În spațiile mici, folosește plăci de piatră naturală cât mai mari pentru a crea impresia că locul este mai spațios decât arată la prima vedere. Pentru a obține însă acest efect, ia în considerare și restul mobilierului din cameră. Nuanța acestuia trebuie să se potrivească cu cea a pietrei naturale, ceea ce înseamnă că varietatea de materiale din care poți alege se restrânge destul de mult, făcând sarcina mult mai ușoară. În ceea ce privește texturile, poți opta pentru oricare dintre ele, așa că puneți creativitatea la lucru și folosește piatra naturală pentru a te bucura din plin de spațiile mici. Folosește-ți imaginația în slujba amenajării interioare, iar rezultatele bune vor apărea cât mai curând.

 

Dacă ești în căutare de inspirație sau de mai multe informații despre pietrele naturale, citește în continuare și alte articole de pe acest blog sau vizitează www.stona.ro. Echipa Stona îți urează o săptămână frumoasă!