Caracteristicile naturale ale blaturilor din granit
Materiale

Caracteristicile naturale ale blaturilor din granit

Granitul, chiar și neprelucrat, este una dintre cele mai frumoase și apreciate pietre naturale. Fiecare placă de granit scoasă din carieră are un model și un design unic. În ciuda diferențelor pe care le întâlnim la nivel estetic, proprietățile rămân, de cele mai multe ori, la fel pentru toate tipurile de granit, indiferent de culoare, model sau textură.


Fisuri


Fisurile sunt prezente în mod natural la granit, precum și în alte pietre naturale. Fisurile sunt cele care oferă textura pietrei naturale, iar venatura este cea care determină modelul. Fisurile apar în pietrele naturale datorită presiunii mari și a căldurii puternice pe care o suportă atunci când se află în subteran, în carieră.


Pori


La fel ca fisurile, porii sunt și ei prezenți în mod natural la granit. Cu toate aceastea, spre deosebire de fisuri, porii nu se găsesc la toate tipurile de pietre naturale. Prezența acestora este determinată de locul de extracție și mai ales de compoziția pietrei naturale. Porii pietrei naturale pot fi simțiți dacă îți plimbi ușor mâna pe suprafața pietrei. Aceștia sunt formați ca urmare a spațiului gol care apare între cristalele sau mineralele din compoziția pietrei.


Fisurile sau porii pietrelor nu afectează în niciun fel calitatea și integritatea blaturilor de bucătărie. Dimpotrivă, oferă o textură unică și multă naturalețe. Cu acestea, e bine să știi aceste caracteristici naturale atunci când te decizi să achiziționezi un blat de bucătărie din granit. Dacă totuși dorești ca blatul tău de bucătărie să nu aibă fisuri și nici o suprafață poroasă, poți opta pentru unul din cuarț sau îl poți impermeabiliza folosind rășină epoxidică.


Pietrele naturale au fost și vor rămâne mult timp de-acum încolo unul dintre cele mai folosite și mai apreciate materiale de construcție. Descoperă-le pe cele mai căutate dintre ele pe www.stona.ro și află mereu informații noi pe blogul nostru.