Diferite aplicatii in design ale marmurei
Materiale

Diferite aplicatii in design ale marmurei

Marmura este una dintre puținele pietre naturale care este folosită în multe industrii, datorită proprietăților sale unice și versatile. Câteva dintre cele mai relevante exemple de construcții în care s-a folosit marmura sunt: Taj Mahal, Monumentul Washington și Bustul lui Artemis. Dar acestea sunt doar câteva. În articolul de astăzi, vei descoperi nu mai puțin de patru domenii în care marmura este preponderent folosită.

Consucții


Marmura este un excelent material pentru renovare și redecorare, în special datorită durabilității sale, dar și datorită paletei largi de texturi și culori. Aceasta este folosită pentru pardoseli, pereți, scări, verande, accesorii decorative și multe altele.

Blaturi de bucătărie

Marmura este folosită ca material principal pentru blaturi de bucătărie. Proprietarii preferă marmura, datorită aspectului său exterior și a faptului că nicio altă piatră nu este la fel de puternic. Ba mai mult decât atât, marmura este foarte rezistentă și are o frumusețe naturală, ceea ce o face alegerea perefectă pentru spațiul de lucru din bucătărie.

Podele

Marmura este foarte bună pentru pavarea podelelor, deoarece este durabilă și are un aspect estetic plăcut. Cea mai bună parte atunci când vine vorba de placarea podelelor cu marmură este că nu necesită o întreținere foarte mare și că are o speranță lungă de viață. Un alt beneficiu este că marmura rezistă foarte bine la căldură, iar pe timpul verii va ajuta la păstrarea unei temperaturi optime.

Sculptură

Din moment ce marmura este o piatră naturală translucidă, aceasta produce o lumină difuză atunci când lumina îi atinge suprafața. Marmura este o piatră „moale” și este foarte folosită în sculptură. Mai mult decât atât, are proprietăți uniforme în cazul în care granulele din interior sunt împărțite simetric în toate direcțiile. Acestea proprietăți o fac materialul perfect pentru sculptură. Unele dintre cele mai cunoscute sculpturi din lume sunt făcute din marmură.

Pavele

Marmura este unul dintre cele mai folosite materiale și atuni când vine vorba de pavele, deoarece fiecare piatră are un design și o textură unică. Un alt motiv este că nu există două pavele care să aibă același design și poți crea combinații unice. Marmura este în general folosită în bucătărie și în baie.

Pentru mai multă inspirație și informații interesante despre pietrele naturale, citește în continuare blogul nostru sau vizitează-ne pe www.stona.ro.