Tot ce trebuie sa stii despre sandstone partea III
Materiale

Tot ce trebuie sa stii despre sandstone partea III

Patru săptămâni au trecut de când am început această serie în care povestim pe larg diferite aspecte legat de piatra naturală sandstone.


În primul articol am vorbit despre compoziție, în al doilea articol am discutat despre culoarea, textura și capacitatea de absorbție a apei, iar în cel de astăzi, așa cum ți-am promis, vom vorbi despre rezistența la abraziune, despre soliditatea sandstone-ului și despre durabilitatea lui.

Pentru a afla cât mai multe informații despre această piatră naturală, îți recomandăm parcurgerea în întregime a articolelor precedente.

Soliditatea


Soliditatea unei piete naturale este definită ca forța la care o piatră naturală poate rezista pe unitatea zonei sale transversale. O piatră cu o soliditate redusă are șanse mari să crape sau să se spargă atunci când îi este o aplicată o forță intensă.
Sandstone-ul este una dintre pietre naturale care are un nivel mic spre mediu în ceea ce privește soliditatea, tocmai de accea, atunci când întâlnim această piatră în construcții, ea are mai mult un rol estetic.


Rezistența la abraziune


Este o proprietate foarte importantă de luat în calcul, în special atunci când piatra urmează să fie folosită pentru construcția unor structuri de interior sau pentru sculptură.
O piatră cu rezistența la abraziune crescută va rămâne strălucitoare pentru o lungă perioadă de timp, iar dacă rezistența la abraziune este una scăzută, piatra se va zgâria și răzui foarte repede.


Durabilitatea


Există un număr mare de factori de mediu ce pot reduce considerabil durata de viață a unei structuri care are în componența sa piatra naturală. Acești factori sunt: umezeala, ploaia acidă, zăpada și chiar și un nivel crescut al salinității din aer. Durabilitatea unei pietre naturale este măsurată prin determinarea greutății pe care o pierde piatra naturală prin expunerea la un mediu agresiv din punct de vedre climatic.
Sandstone-ul este o piatră naturală foarte rezistentă care are o durată lungă de viață, dacă este protejat împotriva umidității. În momentul în care este expus la un nivel crescut de umezeală, sadnstone-ul își poarte pierde chiar și 50% din greutatea sa.


Pentru mai multe informații despre sandstone și alte pietre naturale, citește în continuare blogul nostru și vizitează www.stona.ro. Te așteptăm săptămâna viitoate pentru a citi și ultima parte a acestei serii de articole despre sandstone.