Cat de des si in ce fel trebuie curatat granitul?
Materiale

Cat de des si in ce fel trebuie curatat granitul?

Curățarea granitului – cât de des și în ce fel

Mulți dintre cei care au folosit granit în casa lor s-au întrebat deseori același lucru: cum poți curăța granitul și cât de des trebuie curățat? Iată câteva răspunsuri la aceste întrebări:


În ce fel poate fi curățat granitul?


Granitul este destul de simplu de curățat. Sunt câteva lucruri de care ai nevoie să ții cont atunci când îl cureți, pentru a fi sigur că piatra își va păstra culoarea și textura mult timp de acum încolo.


1. Folosește soluții neutre de curățare a granitului. Acestea nu vor afecta răşină epoxidică aplicată pentru sigilarea porilor și nu va schimba culoarea pietrei.


2. În lipsa unei soluții de curățat profesionale poți folosi apă puțin încălzită, împreună cu săpun lichid. Va curăța eficient murdăria și praful, fără să afecteze în vreun fel piatra naturală.


Cât de des trebuie curățat granitul?


Altă întrebare întâlnită este cât de des este nevoie să fie curățat granitul?
1. De obicei, granitul se curăța de câteva ori pe săptămână, atunci când cureți parchetul, când dai cu aspiratorul sau pur și simplu când faci curățenie.
2. În ceea ce privește impermeabilizarea cu răşină epoxidică, aceasta trebuie făcută în fiecare an. Asigură-te că nu utilizezi substanțe chimice dure, cum ar fi amoniacul sau înălbitorul, deoarece acestea vor îndepărta răşina epoxidică, iar piatra va fi mult mai predispusă la pete.


Te invităm să afli mai multe despre acest subiect din celelalte articole de pe blogul nostru. Pentru a răsfoi catalogul complet de produse, vizitează www.stona.ro. Îți dorim o săptămâna frumoasă.