Metode de a ingriji podelele din travertin
Materiale

Metode de a ingriji podelele din travertin

Travertinul este una dintre cele mai folosite pietre naturale pentru placarea podelelor. Cu peste o sută de modele diferite, extrase din carierele de pe tot mapamondul, travertinul oferă un aer elegant, modern și natural, oriunde este amplasat. Spre deosebire de alte pietre naturale, travertinul are nevoie de puțin mai multă atenție atunci când vine vorba de curățenie și întreținere. Acest lucru se întâmplă din două motive.

Travertinul natural este destul de poros, prin urmare porii acestuia trebuie sigilați folosind rășină epoxidică. Acest lucru trebuie să se întâmple în medie o dată la un an și jumătate, în caz contrar piatra își va pierde din aspectul natural.

Travertinul este expus la coroziune, în special atunci când intra în contact cu diferiți agenți chimici acizi, indiferent ca este vorba despre substanțe chimice naturale sau sintetice.

Datorită acestor două caracteristici naturale, travertinul are nevoie de mai multă atenție când vine vorba de întreținere. Un alt lucru foarte important pe care îl poți face este să cureți rapid orice lichid care curge pe suprafața acestuia, chiar și dacă este apă, deoarece se infiltrează cu ușurință și pătează repede.

De asemenea, este foarte important să-i aplici travertinului un strat de rășină epoxidică cel puțin o dată la doi ani, pentur a sigila porii. Acest lucru va păstra piatra intactă și o va face mult mai durabilă pentru o lungă perioadă de timp.

Descoperă toate modelede travertin pe www.stona.ro. Te așteptăm și în perioada următoare pentru a descoperi mai multe lucruri interesante despre pietrele naturale. Echipa Stona îți urează o săptămână frumoasă.