Metode simple si usoare pentru a intretine marmura
Materiale

Metode simple si usoare pentru a intretine marmura

Încă de la început, trebuie să te anunțăm că, da, marmura trebuie întreținută periodic pentru a nu fi afectată de trecerea timpului, așa cum se petrece cu ea atunci când se află în mediul ei natural. Chiar dacă este un material durabil, acesta are o textură destul de moale, tocmai de aceea e bine să aplici periodic diferite tehnici de curățare pentru a o menține strălucitoare ca în prima zi.

Marmura este o rocă metamorfică ce s-a dezvoltat din piatra naturala numită calcar. Tocmai de aceea, la suprafață, are o textură moale ce poate fi ușor pătată, zgâriată și zdrobită. Și, la fel precum calcarul, marmura poate fi ușor pătată de uleiuri, de anumite produse chimice sau alimentare.

Pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, te invităm să pui în aplicare metodele pe care ți le vom prezenta mai jos pentru a întreține marmura periodic și pentru a nu-i pierde aspectul inițial.

  1.       Folosește soluții adecvate de curățare

Articolele obișnuite de curățare cum ar fi spray-urile, detergenții sau orice alt agent chimic îți pot ruina marmura înainte de vreme. De asemenea, unele profuse au o cantitate foarte mare de acid și pot dizolva stratul de rășină epoxidică, lăsând expuși porii pietrei naturale.

Pentru a evita situațiile precum cea prezentată mai sus, curăța marmura folosind cea mai simplu metodă: apă caldă și un burete moale.

De asemenea, poți oricând opta pentru produse profesionale de curățat, dar trebuie să te asiguri că producătorul oferă garanția că produsul respectiv este destinat marmurei.

  1.       Folosește un sigilant

Aplică peste marmură un sigilant de foarte bună calitate pentru a-i sigila porii și implicit pentru a o feri de zgârieturi și pete. În cazul în care vrei să aplici un sigilant pentru marmura pe care o folosești în bucătărie, asigură-te că nu este toxtic, deoarece acesta va intra în contact cu produsele alimentare.

 

  1.       Curăță periodic podelele din marmură

Există două metode de a curăța podelele din marmură. Poți da cu aspiratorul, iar apoi să ștergi cu un mop uscat sau poți folosi apă călduță amestecată cu lichid pentru curățarea marmurei, iar apoi să ștergi cu un mop. Dar pe oricare dintre cele două o foloseși, trebuie să o faci constrant – cel puțin o dată pe săptămână.

 

Sperăm că îți vor fi de folos aceste sfaturi venite de la consultanții Stona. Până data viitoare, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a vedea noile modele de marmură și, nu uita, orice fel de nelămurimi ai avea, apelează cu încredre la unul dintre consultanții Stona.