Tot ce trebuie sa stii despre sandstone partea IV
Materiale

Tot ce trebuie sa stii despre sandstone partea IV

Continuăm astăzi seria de articole despre sandstone, începută în urmă cu 4 săptămâni, cu cel de-al patrulea și totodată ultimul articol. În primul articol din serie, am discutat pe scurt despre compoziția sandstone-ului, în cel de-al doilea am vorbit despre textura, culoarea și capacitatea de absorbție a acestei pietre naturale, în al treilea articol am discutat despre durabilitate, soliditate și rezistență la abraziune, iar în cel de astăzi vom trece succint prin câteva clasificări ale sandstone-ului.

Tipuri de sandstone

Sandstone-ul poate fi clasificat în diferite tipuri. Clasificarea se poate face atât în funcție de textură, cât și în funcție de compoziția pietrei și de culori.

În funcție de compoziție

În funcție de mineralele care sunt cimentate în piatră, sandstone-ul se împarte în 3 categorii: sandstone Arkose, sandstone Quartz și sandstone Lithic.

În funcție de textură

În funcție de textura pietrei, sandstone-ul se împarte în 2 categorii: Arenties, care are o suprafață poroasă și Wackes cu o suprafață mai puțin poroasă.

În funcție de culoare

Chiar dacă în funcție de compoziție și de textură, sadnstone-ul se împarte în doar 5 categorii, atunci când vine vorba de culoare, sandstone-ul este disponibil în peste 64 de nuanțe precum: gri, verde, ciocolatiu, arămiu, roz, curcubeu, galben, roșu și crem.

Acesta a fost ultimul articol despre sandstone, urmărește în continuare blogul Stona deoarece, începând de săptămâna viitoare, vom începe o nouă serie de articole, de data asta despre marmură. Îți dorim o săptămână cu mult spor!