Avantajele si dezavantajele meselor din marmura
Materiale

Avantajele si dezavantajele meselor din marmura

Elegantă și rafinată, masa din marmură și-a găsit rapid locul în mobilierul contemporan și în tendințele actuale de design. În articolul de astăzi, vorbim despre care sunt principalele avantaje ale acestei piese de mobilier atât de celebră în epoca victoriană și, bineînțeles, despre care sunt principalele dezavantaje.

 

Avantaje

 

Dezvoltă mai puține bacterii

Una dintre cele mai cunoscute proprietăți ale marmurei este faptul că nu permite dezvoltarea bacteriilor la fel de mult cum permit materialele sintetice. În plus, ar proprietăți curative, ca drept dovadă, pulberea din piatră naturală este foarte folosită atât în medicină, cât și în fabricarea obiectelor de gătit de înaltă calitate.

 

Este prietenoasă cu mediul înconjurător

Unul dintre cele mai mari trenduri ale anului îl reprezintă construirea de case sustenabile, cât mai prietenoase cu mediul înconjurător. Ei bine, dacă ești o persoană căreia îi pasă de mediul înconjurător, asta înseamnă că masa din piatră naturală este alegere perfectă pentru tine, deoarece este un material natural.

 

Oferă camerei un plus de stil

Marmura este un material versatil, disponibil în mii de culori, modele, dimensiuni și texturi, tocmai de aceea îți va fi foarte ușor să găsești cea mai bună soluție pentru proiectul tău. Însă indiferent de ce alegere ai face, un lucru este sigur, masa din marmură va oferi casei tale un aspect cu adevărat special.

 

Dezavantaje

 

Principalul dezavantaj este faptul că, spre deosebire de alte pietre naturale, marmura este destul de ușor de zgâriat, mai ales atunci când este așezată în exterior. Însă pentru a o proteja, tot ce trebuie să faci este să îi aplici anual un strat protector. Un alt dezavantaj, însă unul minor, este că prețul unei mese din marmură poate fi ușor mai mare față de cel al unei mese normale.

 

Te așteptăm și săptămână viitoare pe blogul nostru. Până atunci, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a descoperi cele mai noi modele de marmură.