Tot ce trebuie sa stii despre travertin partea IV
Materiale

Tot ce trebuie sa stii despre travertin partea IV

Atunci când este utilizat pentru podele, travertinul este garantat, în medie, aproximaiv100 de ani. Acest lucru este valabil pentru travertinul folosit în exterior. Dacă ne raportăm însă la travertinul din interior, perioada poate fi chiar și mai mare.

 

Această piatră a fost folosită în construcții timp de secole, dar odată cu modernizarea și apariția noilor tehnologii, utilizările sale au devenit mai multe și mai diverse. Travertinul este utilizat pe scară largă pentru placarea podelelor, pentru decorațiuni interioare și pentru consolidarea clădirilor. Acesta este foarte des folosit și în exterior, având atât scop funcțional, cât și scop decorativ.

 

În plus, travertinul este unul dintre componentele principale din compoziția cimentului și este folosit ca un agregat pentru drumuri și construcții. Mortarul are travertin, în diferite cantități, în compoziția sa. Plăcile mari și blocurile de piatră se folosesc cu precădere în arhitectură și construcții. De asemenea, este folosit din abundență pentru construcția blaturilor de bucătărie.

 

Obiecte

Travertinul este piatră ușor de sculptat, așa că o întâlnim des în ateliere sculptorilor și sub lumina reflectoarelor din cele mai cunoscute muzee. Acesta este folosit pentru statui și multe alte obiecte de decor care, în timp, au căpătat statutul de obiect de artă.

 

Travertinul a inspirat designeri si arhitecți timp de sute de ani datorită eleganței sale atemporale și a caracteristicilor sale. Pe lângă funcționalitate și aspectul estetic, la lista de avantaje se mai adaugă și faptul că travertinul este ușor de întreținut, extrem de rentabil și nu are nevoie să fie înlocuite odată cu trecerea timpului.

 

Suntem de părere că utilizarea pe scară largă a acestei pietre naturale va crește în mod considerabil, deoarece tehnologiile de extrage și de prelucrare ale pietrelor au avansat, ceea ce a dus la echilibrarea prețului. Chiar și spre deosebire de ultimii 30 de ani, piatra naturală este mult mai ușor de găsi, iar prețurile au devenit din ce în ce mai accesibile.

Acesta a fost ultimul articol din seria „Tot ce trebuie să știi despre travertin”. Te așteptăm pe www.stona.ro pentru a vedea cele mai noi modele și săptămânal pe blogul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutăți.