Cum putem folosi transluciditatea onixului?
Materiale

Cum putem folosi transluciditatea onixului?

Onixul este una dintre cele mai speciale pietre datorită aspectului și a proprietăților sale. Este atât de specială încât, cu sute de ani în urmă, romanii obișnuiau să spună că acest material a fost creat din unghiile zeiței Venus – zeița frumuseții.

 

Ce nu aflaseră încă romanii în perioada respectivă este că, spre deosebire de toate celelalte pietre naturale, onixul are o transluciditate ieșită din comun. Orice sursă de lumină, naturală sau artificială, oferă onixului o lumină caldă, calmă și discretă.

 

La scurt timp după descoperirea acestui aspect, au apărut și instalațiile în care lumina a fost integrată în spatele plăcilor de onix pentru a crea efectul de care am am vorbit mai sus. În articolul de astăzi, îți vom prezenta pe scurt patru dintre acest tip instalații pe care le poți aduce chiar și tu în casa ta.

 

Bar din onix

Ușor de construit, ușor de transportat, ușor de instalat. Pentru a avea însă efectul pe care îl aștepți, e bine să ai o cameră foarte spațioasă. În plus, e de preferat ca barul să aibă și alte surse suplimentare de lumină.

 

Pereți din onix

O instalație este compusă din placa de granit și sistemul de iluminat. Ei bine, sistemul de iluminat are nevoie ca periodic să fie verificat, ceea ce înseamnă că sistemul de prindere pe perete trebuie să fie construit în așa fel încât să permită montarea și demontarea fără a fi nevoie de o echipă de specialitate. Cel mai bine este apelezi la o echipă de profesioniști pentru dezvoltarea acestui sistem.

 

Lampă din onix

Lampa se încadrează cu ușurință în categoria obiectelor pe care le poți construi chiar tu. Singura parte mai dificilă este să tai toate plăcile la dimensiunile potrivite. Și nu uita, dacă vrei o lumină mai mult decât difuză, e bine să folosești becuri cu mai mult de 150 de wați, deoarece plăcile de granit absorb și estompează o mare parte din lumină.

 

Scară interioară din onix

Ultimul obiect, dar cu siguranță nu cel din urmă, este scara interioară. Treptele pot avea instalate sub ele un sistem de iluminat în serie care să fie conectat la un senzor de lumină. În felul acesta, fiecare treaptă va fi iluminată în momentul în care nivelul de lumină va scădea.

 

Ți-am stârnit curiozitatea? Te așteptăm pe site-ul nostru pentru a descoperi cele mai speciale modele de granit. Îți dorim o săptămână superbă!