Tot ce trebuie să știi despre onix  partea IV
Materiale

Tot ce trebuie să știi despre onix partea IV

Articolul de astăzi este ultimul din seria „Tot ce trebuie să știi despre onix”. Dacă în primele articole am vorbit despre legenda sa, istoria și aspecte legate de cum era văzută această piatră în trecut, ei bine, în articolul de astăzi vom vorbi despre caracteristicile sale practice și despre utilizările sale în construcții și design.

 

Onixul este o rocă cu suprafața netedă și ușor poroasă, ce are la bază calcitul. Denumirea sa este derivată din cuvântul grecesc „onyx”. Această piatră naturală este disponibilă într-o varietate de culori și aparține de mineralele din grupa cuarțului, la fel ca și agatul.

 

Onixul este una dintre puținele pietre naturale folosită deopotrivă atât în construcții și în design interior, cât și în ateliere de făcut bijuterii pe post de piatra semiprețioasă.

 

Principala caracteristică a acestei pietre naturale și elementul care o diferențiază față de celelalte pietre din categorie îl prezintă transluciditatea ei crescută. Practic, este una dintre puținele pietre care permit trecerea fasciculelor de lumină. Acest lucru a dus, în timp, la apariția unor noi modalități de o folosi. Dacă vrei să afli aceste modalități, te invităm să le descoperi pe blogul Algabeth.

 

În ceea ce privește modalitățile de folosire, e bine de știut că onixul poate fi folosit atât la interior, cât și la exterior pentru pardoseli, pereți, scări, mese, piscine, chiuvete, blaturi de bucătărie, căzi de duș sau orice alte elemente realizate din piatră naturală.

 

Intră pe www.stona.ro la secțiunea „Onix” pentru a descoperi toate modelele. Dacă însă vrei să le vezi cu ochii tăi, te invităm să vizitezi showroom-ul Stona din București.