Tot ce trebuie să știi despre onix  partea III
Materiale

Tot ce trebuie să știi despre onix partea III

Ai citit primul și al doilea articol din această serie? În cazul în care nu ai avut timp, le poți găsi aici și aici. Dacă în primul articol am vorbit despre legenda pietrei, iar în al doilea despre geologie și modalitatea de formare, în articolul de astăzi vorbim despre ce proprietății mistice au fost atribuite onixului de-a lungul timpului.

 

Cu sute de ani în urmă, oamenii obișnuiau să atribuie proprietăți mistice obiectelor, în special pietrelor naturale. Încă există comunități restrânse în care acest lucru se practică, însă până în prezent nu s-a găsit nicio dovadă concludentă care să confirme aceste proprietăți. Mai jos, am făcut o colecție cu trei dintre cele mai populare convingeri de acest fel și le-am clasifica în funcție de regiunea din care provin. E bine de știut că aceste convingeri au apărut nu doar în regiuni diferite, ci și în perioade diferite de timp, nu simultan.

 

India

În istoria indiană, onixul a fost cunoscut și apreciat sute de ani la rând pentru faptul că avea puterea să calmeze dorința de iubire a tinerilor atunci când aceștia ajungeau la adolescență.

 

Orientul Mijlociu

În lumea arabă, onixul a fost considerat în trecut o piatră care se folosea în ceremonii magice, cu alte cuvinte, o piatră a vrăjitoarelor. Între timp, acest lucru a dispărut, iar acum este foarte des folosit în construcții și în amenajări interioare.

 

Grecia Antică

Romanii au făcut din onix piatra curajului și a puterii. Onixul era folosit de cei care doreau să se apere în fața unor critici aduse sau atunci când mergeau la luptă.

 

Sperăm că ți-a fost de folos acest articol. Revenim cât mai curând și cu partea a patra a acestei serii. În cazul în care ai de gând să îți instalezi onix în casa ta, îți recomandăm ONIX MULTICOLOR. Onixul Multicolor are un fundal de un roșu intens ce este străbătut de venatura transversală și subțire. Dacă este iluminat din spate, lumina nu trece decât prin zonele albe sau gălbui, în timp ce zonele maro rămân închise. Onix Multicolor provine din carierele de piatră din Iran.