Tot ce trebuie să știi despre onix  partea II
Materiale

Tot ce trebuie să știi despre onix partea II

Înainte de a începe să parcurgi acest articol, îți recomandăm să citești articolul nostru de săptămâna trecută în care am povestit legenda onixului. Astăzi, continuăm această serie și vorbim pe larg despre aspectele geografice și geologice ale acestei pietre naturale. La finalul articolului, la fel ca în cel de data trecută, îți vom recomanda un model special de onix disponibil pe site-ul Stona.

 

Geologia onixului

Onixul este o piatră naturală formată din schimbări geologice ale suprafeței pământului. Aceasta s-a format în peșteri, din depozite de calcar, în urmă cu milioane de ani. Depunerile fine de calcit din peșteri și izvoare sunt cele care au creat stratul neted de piatră. Această piatră se aseamănă foarte mult cu marmura, dar este mai fragilă, iar nuanțele sunt mai deosebite.

 

Onixul este un mineral de oxid compus din majoritatea elementelor din silice și face parte din familia de cuarț. Finisajul și textura sunt fine, iar aspectul este unul strălucitor, motiv pentru care această piatră este folosită foarte des și în crearea bijuteriilor. După tratare și lustruire, onixul devine aproape transparent. Deși este disponibilă într-o gamă largă de culori, nuanța intensă de negru este cea mai căutată și cea mai apreciată.

 

Această piatră prețioasă se găsește în diferite părți ale lumii, inclusiv Australia, China, Argentina, Germania, Uruguay, Pakistan, Brazilia, Republica Cehă, India, Canada, America Latină, Madagascar și multe părți din SUA și Marea Britanie. Această piatră fermecătoare se găsește în majoritatea părților lumii, dar se găsește în cea mai mare abundență în Brazilia.

 

Vizitează-ne și săptămâna viitoare pentru a citit următoarea parte a acestui articol. În cazul în care dorești să îți decorezi casa cu onix, săptămâna aceasta îți recomandăm ONIX ORANGE.