Tot ce trebuie să știi despre onix – partea I
Materiale

Tot ce trebuie să știi despre onix – partea I

Începem în această săptămână o nouă serie de articole, de data această despre onix, una dintre cele mai elegante și apreciate pietre naturale. Onixul este disponibil într-o varietate de culori și aparține de mineralele din grupa cuarțului, la fel ca și agatul. La finalul fiecărui articol din această serie îți vom recomanda un model de onix deosebit pe care îl poți instala în casa ta.

 

Înainte însă de a vorbi despre specificațiile acestui produs și de toate date tehnice, te invităm ca în articol de astăzi să descoperi legenda onixului și de ce anume este considerat atât de special.

 

Onixul este o rocă cu suprafața netedă și ușor poroasă, ce are la bază calcitul. Denumirea sa este derivată din cuvântul grecesc „onyx” care înseamnă „deget” sau „unghie”. În trecut, la fel ca în cazul multor altor pietre, se credea că onixul are diferite proprietăți spirituale și că poate vindeca oamenii. Să vedem în continuare legenda acestei pietrei.

 

Onix și Zeița Iubirii.

 

Într-o zi însorită, Venus, zeița iubirii, frumuseții, sexului și fertilității, a adormit afară. În timp ce zeița se odihnea, un cupid răutăcios și-a tăiat unghiile chiar deasupra ei și a zburat în grabă. În momentul în care unghiile au atins pământul, se spune că acestea au fost transformate instantaneu în piatră prin puterea zeilor. Se spune că detaliile negre ale pietrei și benzile albe, orizontale sunt considerate a fi chiar unghiile lui Venus. Piatra a fost numită mai târziu „onyx” care în limba greacă, așa cu spuneam mai sus, se traduce prin „deget” sau „unghie”.

 

Datorită acestei legende, piatra a devenit o parte importantă a mai multor culturi de-a lungul istoriei. Această piatră prețioasă a devenit parte a marilor ceremonii. Vechii greci și romani au făcut din această piatră sculpturi, bijuterii și statui în miniatură pentru onorarea zeilor și zeițelor.

 

Multe culturi au folosit această piatră în ceremoniilor lor funerare. Datorită nuanței intense de negru, piatra a devenit simbolul prin care o persoană care pierde pe cineva drag își exprimă durerea. Tot datorită nuanței intense de negru, multe armate au folosit în bătălii săbii și armuri încrustate cu elemente din onix.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Stona pentru partea a doua a acestui articol. Așa cum am spus la început, la sfârșitul fiecărui articol al acestei serii îți recomandăm un model de onix. Săptămâna asta îți recomandăm ONIX GREEN.

 

Onix Green provine din carierele de piatră din Iran. Acesta este un material de un verde intens, capabil să creeze modele și umbre fascinante, mai ales dacă lastrele sunt instalate în oglindă. Onixul Green este ideal pentru casele care adoptă un design modern.