Principalele greseli care se fac cand se lustruieste marmura Partea II
Materiale

Principalele greseli care se fac cand se lustruieste marmura Partea II

Te pregătești de o mică renovare? În cazul în care deja ai instalat în casă marmură, tot ce trebuie să faci este să o lustruiești. Ca acest lucru să se întâmple fără să pui în pericol aspectul acesteia, e bine să fii atent la o serie de aspecte. În articolul de astăzi, continuăm seria începută săptămâna trecută și vorbim despre care sunt principalele greșeli care se fac atunci când se lustruiește marmura

 

Impermeabilizare

Nu lăsa piatra naturală netratată după lustruire, deoarece aceasta va fi mai predispusă la murdărie, distrugere și decolorare. Marmura, la fel ca restul pietrelor naturale, trebuie sigilate periodic. Ideal o dată pe an sau o dată la șase luni în cazul pietrelor instalate într-un mediu cu umiditate crescută.

 

Precauție

Nu lăsa niciodată mobilierul greu, cum ar fi mesele, scaunele și canapelele, direct pe suprafața marmurei, deoarece acestea pot produce cu ușurință zgârieturi. Pentru a evita deteriorarea fie așază covoare sub piesele de mobilier, fie acoperă picioarele pieselor de mobilier cu protecții din cauciuc.

 

Curăță rapid orice lichid vărsat

Cea mai bună și mai simplă metodă să păstrezi marmura într-o condiție cât mai bună este să acționezi cât mai repede atunci când un lichid este vărsat, chiar și atunci când e vorba doar de câțiva stropi de apă. Cu cât acționezi mai repede, cu atât este mai eficient.

 

Sperăm că ți-a fost de folos acest articol. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Stona cu și mai mai multe noutăți despre pietrele naturale. Vizitează-ne în showroom-ul nostru din București.