Cea mai potrivită metodă pentru fixarea panourilor pe piatră naturală
Materiale

Cea mai potrivită metodă pentru fixarea panourilor pe piatră naturală

O mare parte din piatra naturală comandată din showroom-ul Stona este folosită în construcția și amenajarea clădirilor comerciale. De la birouri, hoteluri și cazinouri, până la restaurante, muzee, baruri și magazine, toate folosesc pietrele naturale fie în interior, fie în exterior.

 

Principala diferență între clădirile comerciale și clădirile personale este însă reprezentat de semnalistică. Spațiile comerciale au nevoie să semnalizeze corespunzător diferite lucruri, de la numele firmei, până la planul de evacuare în caz de incendiu.

 

Majoritatea entităților comerciale apelează la companii care se ocupă cu fabricarea și instalarea elementelor de semnalistică. Din păcate, însă, foarte puține dintre aceste firme știu care este cea mai potrivită metodă pentru fixarea panourilor ori a altor elemente pe piatra naturală.

 

De multe ori, rezultatul final este destul de controversat, deoarece piatra naturală este fie distrusă, fie expusă distrugerii pe termen lung.

 

Pentru a avea cât mai puțin efecte negative și pentru a avea un aspect estetic cât mai plăcut, recomandarea consultanților Stona este să folosești tot timpul distanțiere metalice pentru semnalistică. Acestea pun cel mai puțin în pericol piatra naturală, deoarece panoul sau literele volumetrice nu mai stau direct lipite de piatră.

 

Înainte de a aproba instalarea, stabilește cu firma de semnalistică acest aspect și asigură-te că sunt la curent cu această metodă de prindere. Citește săptămânal blogul nostru pentru a fi al curent cu noutățile și descoperă pe www.stona.ro cele mai noi modele de piatră naturală.