Finisaje piatra naturala Caracteristici și diferențe  Partea I
Materiale

Finisaje piatra naturala Caracteristici și diferențe Partea I

Finisajele pietrelor naturale sunt la fel de importante ca tipul de piatră și modelul în sine, tocmai de aceea trebuie să le alegem cu mare grijă. Prin articolul din această săptămână deschidem o serie de trei în care vom trece prin toate tipurile de finisaje ale pietrelor naturale, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere. În fiecare săptămâna îți vom prezenta cinci tipuri de finisaje.

 

Nelustruit (Unpolished)

Acest tip de finisaj nu are niciun efect de reflexie și nu se prelucrează suplimentar. Textura sa rămâne exact așa cum rezultă după ce este placa de piatră este tăiată cu disc sau gater.

 

Șlefuit (Fine rubbed)

Nici acest tip de finisaj nu are reflexii, însă, în cazul finisajul șlefuit, urmele de tăiere sunt îndepărtate. Putem spune despre acest tip de finisaj că este varianta de mijloc între finisajul nelustruit și cel mat.

 

Mat (Honed)

Continuăm lista finisajelor fără reflexii cu cel mat. Acest finisaj se obține prin folosirea pietrelor abrazive de granulații diferite, în funcție de aspectul pe ce vrem să îl obținem.

 

Lustruit (Polished)

Finisajul lustruit are luciu de oglindă cu reflexii, tocmai de aceea este atât de folosit în zonele intens luminate. Acesta se obține prin folosirea pietrelor abrazive de la granulație abrazivă până la foarte fină.

 

Fiamat (Flamed)

Finisajul fiamat are un aspect rugos. Pentru obținerea acestui de finisaj, pe suprafața pietrei se aplică în mod uniform o temperatură ridicată (flacără), iar „cristalele” materialului se desprind. Acest procedeu schimbă culoarea de bază a pietrei și se obține un efect antiderapant.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare cu partea a doua a acestui articol. Până atunci, descoperă cele mai noi modele de piatră naturale pe www.stona.ro. Pentru a sorta pietrele naturale de pe site în funcție de tipul de finisaj, folosește filtrul din partea stângă a paginii. Săptămână frumoasă!