Recondiționarea clădirilor vechi cu piatră naturală
Materiale

Recondiționarea clădirilor vechi cu piatră naturală

ând vine vorba construcții sau amenajări cu piatră naturală, mulți oameni le asociază automat cu un design nou, futurist și minimalist. Adevărul este că lucrurile nu stau deloc așa, pentru că piatra naturală este folosită în absolut toate stilurile.

 

Pentru că stilul minimalist este foarte la modă, acesta este promovat mult mai intens față de celelalte, dar asta nu înseamnă că dacă stilul casei tale este unul clasic, ar trebui să ștergi piatra naturală de pe lista ta cu materiale. În articolul de astăzi, îți vom prezenta trei aspecte pe care le poți lua în calcul atunci când recondiționezi o clădire veche cu piatră naturală nouă.

 

Modele asemănătoare

Pentru că fiecare piatră naturală este unică, sunt șanse foarte mari, dacă vrei să restaurezi o clădire veche, să nu găsești exact același model de piatră naturală pe care l-au folosit în 1900. Tot ce rămâne de făcut este să cauți un model cât mai asemănător. Ușor nu e, știm, dar partea bună este că că ai peste 1000 de modele din care să alegi, așa că mai mult ca sigur vei găsi ceea ce cauți.

 

Nuanțe schimbate de timp

După cum știi, culorile pietrelor naturale se schimbă în timp. Uneori devin mai închise, alteori mai închise. Când restaurezi o clădire veche, ai două opțiuni. Fie cureți piatra veche și încerci să îi redai culoarea inițială, fie alegi o nuanță care să fie potrivită cu nuanțe pe care o are piatra în momentul restaurării.

 

Sfatul unui specialist

Când vine vorba de restaurări, e nevoie neapărat să ai alături de tine un specialist. Pe lângă faptul că trebuie să fie foarte priceput ca arhitect, trebuie sa fie și specializat pe restaurarea clădirilor. Pune-i orice întrebare și lucrați îndeaproape pentru a dezvolta un plan de restaurare foarte bun. Exist clădiri care arată mai bine după restaurare decât atunci când au fost date în folosință.

 

Și nu uita. Dacă vrei să restaurezi o casă veche, există multe modalități prin care poți obține finanțări și fonduri speciale. Încearcă sa le accesezi pentru a optimiza costurile de restaurare. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru.