Cum întreținem pereții exteriori din piatră naturală
Materiale

Cum întreținem pereții exteriori din piatră naturală

Pietrele naturale instalate in exterior se împart în două mari categorii. Pietrele naturale instalate la înălțime, cum ar fi pereții exteriori, și pietrele naturale instalate la nivelul solului, cum ar fi aleile pavate. După cum probabil ai ghicit, cele aflate la nivelul solului se întrețin destul de ușor, iar în mare parte sunt aceleași tehnici pe care le folosim pentru întreținere pietrelor din interior și despre care vorbim cu regularitate pe blogul nostru.

 

Când vine, însă, vorba de pietrele instalate la înălțime, lucrurile stau puțin diferit, în primul rând din cauza faptului accesul la aceste pietre se desfășoară cu dificultate. Să vedem în continuare, ce opțiuni avem când vine vorba de întreținerea acestor pietre.

 Aparat de spălat cu presiune

În cazul în care locuiești la casă, iar pereții exteriori sunt placați cu piatră naturală, una dintre cele mai bune soluții este să investești într-un aparat de spălat cu presiune asemănător cu cel folosit pentru spălarea autoturismelor. Acesta va îndepărta cu ușurință urmele de praf și de timp, lăsând culoarea pietrelor naturale foarte aproape de cea inițială.

 Produse de curățat profesionale

Evită din start orice tip de produs de curățat care nu este recomandat de producător pentru curățarea pietrelor naturale. În cazul în care conțin substanțe acide, aceste pot pune în pericol atât rezistența pietrei, cât și culoarea. Pentru aplicarea acestor produse, folosește o lavetă moale, apă caldă și o scară pentru a ajunge în locurile greu accesibile.

 Firmă specializată

În unele cazuri, întreținerea pietrelor, în special a celor instalate la înălțimi foarte mari, poate fi destul de dificilă atât din punct de vedere al lipsei de echipament, cât și din punct de vedere al siguranței. Având în vedere că întreținerea se realizează anual, de obicei primăvara, uneori poate fi mai rentabil și mai sigur să apelezi la o firmă specializată care se ocupă du acest lucru.

 Te așteptăm săptămâna viitoare cu nou un articol. Dacă folosești alte metode pentru întreținerea pereților exterior din piatră naturală, le poți împărtăși cu ceilalți cititori folosind secțiunea de comentarii. Descoperă cele mai noi modele de piatră naturală pe www.stona.ro.