Finisaje piatra naturala – caracteristici și diferențe – partea II
Materiale

Finisaje piatra naturala – caracteristici și diferențe – partea II

Continuăm astăzi seria începută luna trecuta  în care prezentăm toate tipurile de finisaje ale pietrelor naturale. Te invităm să parcurgi toate cele trei articole, inclusiv cel care va apărea săptămâna viitoare, pentru a te ajuta să faci cele mai bune alegeri și pentru a identifica ușor principalele diferențe dintre ele.

 

Fiamat cu jet de apă (Water jet flamed)

Acest tip de finisaj are un aspect rugos. Pe suprafața pietrei se aplică în mod uniform un jet de apa sub presiune, iar „cristalele” se desprind în mod uniform. În comparație cu fiamare, aspectul rămâne rugos, dar materialul își păstrează culoarea.

 

Sablat (Sandblasted)

Finisajul sablat are un aspect rugos, fin. Pentru a se obține, pe suprafața pietrei se aplică sub presiune nisip, iar „cristalele” se desprind in mod uniform. În urma acestui proces coloarea materialului este ușor mai deschisă.

 

Buciardat (Bush-hammered)

Acest finisaj are un aspect rugos fin-grosier. Se realizează prin lovirea suprafeței pietrei cu un capăt metalic profilat (manual sau automat). Aspectul rezultat poate sa fie unul rugos fin până la rugos grosier, în funcție de profilul instrumentului folosit și de presiunea aplicată asupra pietrei.

 

Scapițat (Split face)

Acest tip de finisaj are aspect rugos natural. Pentru obținerea lui se folosește un procedeu (manual sau automatizat) prin care grosimea pietrei este divizată in două parți relativ egale ca grosime.

 

Natural (Natural cleft)

După cum o spune și numele, acest finisaj are un aspect natural. El este specific materialelor care clivează, cum ar fi ardezia sau șistul.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru pentru a citit al treilea și totodată ultimul articol din această serie.