Travertin lustruit – avantaje și dezavantaje  partea I
Materiale

Travertin lustruit – avantaje și dezavantaje partea I

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, ce poate avea o culoare gălbuie până la brună. În general, travertinul este poros, cu toate acestea, textura sa finală este dată de tipul de finisaj ales. Astăzi ne vom opri puțin asupra acestei pietre și vom puncta principalele avantaje și dezavantaje pe care le oferă.

 Durabilitate

Durabilitatea travertinului depinde de tipul de finisaj, plăcile de travertin lustruit sunt cele mai rezistente și durabile. Chiar dacă strălucirea se duce ușor odată cu trecerea anilor, ei bine, rezistența se păstreze, iar porii pietrei nu se măresc, atâta timp cât materialul de etanșare se află într-o stare bună.

 Aspect

Travertinul lustruit oferă un aspect luxos și distinctiv, foarte ușor de recunoscut și foarte apreciat. Acesta se folosește în special în dormitor, bucătărie și baie, și mai puțin în zona de exterior, deoarece din cauza condițiilor meteorologice, luciul ar putea fi compromis. Travertinul lustruit se potrivește bine cu un design cosmopolit.

 Instalare

În comparație cu marmura lustruită sau granitul lustruit, travertinul lustruit este destul de economic în ceea ce privește instalarea. Asta deoarece piatra este mai moale decât marmura, ceea ce o face mult mai ușor de tăiat. Acest lucru înseamnă mai puțin efort și mai puțină muncă investită.

 Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru pentru a citi partea a doua a acestui articol. Până atunci, te invităm să descoperi modelele de travertin lucios disponibile în magazinul Stona. Pe săptămâna viitoare!