Travertin lustruit  avantaje și dezavantaje  partea II
Materiale

Travertin lustruit avantaje și dezavantaje partea II

Astăzi, vorbim din nou despre travertinul lustruit și vom continua articolul început săptămâna trecută. Pentru a te ajuta să iei cele mai bune decizii, vorbim din nou despre avantajele travertinului cu finisaj lucios, dar și despre aspectele la care scorează mai puțin. În cazul în care nu ai citit articolul precedent, o poți face acum pentru a afla mai multe despre durabilitatea, aspectul și instalarea travertinului lucios.

 

Avantaje

 Izolare termica si fonică

Travertinul este o piatră poroasa si are densitate redusă. Datorită acestor două caracteristici, această piatră are capacitatea de a izola termic și fonic foarte bine. Cu toate acestea, însă, capacitatea de izolare poate să difere în funcție de finisaj, deoarece unele modele au porii etanșați.

 Spectru de culoare

Travertinul lustruit dispune de o gamă largă de culori care te va ajute să te adaptezi indiferent de stilul și de mobilierul casei tale. Gri, tonuri de maro, nuanțe de ruginiu, bej și multe altele.

 Dezavantaje

 Porozitate

Deoarece travertinul este poros, poate absorbi cu ușurință lichidele vărsate pe suprafața acestuia. Din acest motiv, nu este recomandat în zonele în care acest lucru se poate întâmpla cu regularitate, cum ar fi bucătăria. Cu toate acestea, travertinul cu finisaj lucios poate fi folosit cu încredere, deoarece are porii etanșați și nu permite infiltrarea lichidelor.

 Reactivitate la aciditate

Plăcile de travertin sunt formate prin depunerea de calciu si alte minerale. Din cauza acestui fapt, ele sunt reactive la unele substanțe acide, cum ar fi unele fructe sau unele produse de curățat.

 

Te așteptăm săptămâna viitoare pe blogul Stona cu un articol. Până data viitoare, te invităm să descoperi modele de travertin lucios din magazinul nostru, pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București.