Blatul de bucatarie din granit  cu sau fara strat protector?
Materiale

Blatul de bucatarie din granit cu sau fara strat protector?

Blaturile de bucătărie din granit sunt foarte durabile și rezistente, tocmai de aceea multă lume se întreabă dacă într-adevăr sau nevoie sau nu de un strat protector suplimentar. Multor plăci de granit li se aplică acest strat în etapa de procesare, fapt pentru care, în momentul în care sunt instalate, nu mai este nevoie să se realizeze acest proces. Cu toate acestea, există un număr mare de tipuri de granit a căror calitate este mai slabă și care conțin altfel de minerale peste care este nevoie să se aplica periodic un strat protector.

Așadar, răspunsul la întrebarea „trebuie să aplic un strat protector pentru granit?” depinde, în cea mai mare măsură, de calitatea pe care o au plăcile de granit de la tine din casă. De obicei, granitul închis la culoare nu necesită aplicarea unui strat suplimentar, pe când nuanțele deschise și colorate au un aspect mult mai plăcut dacă li se aplică.

În continuare, îți vom prezenta două situații, una în care aplicarea unui strat suplimentar este necesară, iar una în care nu este.  

Aplicarea stratului protector este necesară

Unele mdele de granit, de obicei colorate și deschise la culoare, au în compoziția lor minerale care au o putere mare de absorbție a lichidelor. Materialul este în continuare la fel de rezistent, dar din păcate, există riscul să apară pete cu ușurință. Aplicarea periodic a unui strat protector te va face să uiți de acest lucru și să îl folosești cu încredere.

Aplicarea stratului protector nu este necesară

Multe dintre blaturile de bucătărie din granit, nu necesită aplicarea unui strat protector. În special, blaturile de granit care au în compoziția lor minerale ce nu au o putere mare de absorbție a lichidelor. Odată instalate în bucătărie, aceste tipuri granit aproape că nu au nevoie de mentenanță.

În cazul în care ai un blat de bucătărie din granit și vrei sa verifici dacă are sau nu nevoie de un strat protector, îl poți testa cu puțină apă. Toarnă foarte puțin pe suprafața lui, iar dacă apa se înfiltrează în câteva minute, înseamnă că e e timpul să aplici un strat protector.

Descoperă un număr mare de plăci de granit pe www.stona.ro