5 Idei creative pentru folosirea pietrei naturale in exterior
Materiale

5 Idei creative pentru folosirea pietrei naturale in exterior

Dacă ești în căutare de idei pentru decorarea și amenajarea grădinii sau curții, e bine de știu că cele mai bune rezultate le vei obține adăugând elemente naturale, precum mobilier de exterior din lemn, plante și piatră naturală. Aceste materiale organice, odată integrate în locul pe care vrei să îl amenajezi, nu doar că vor îmbunătăți aspectul estetic, dar îl vor face să pară mult mai spațios deoarece toate elemente sunt integrate în mediu.

În articolul de astăzi, vom discuta despre cum poți transforma aspectul spațiului din exterior folosind pietre naturale precum: granit, ardezie, marmură, calcar și multe altele. Echipa Stona ți-a pregătit cinci idei cu ajutorul cărora vei putea obține stilul estetic pe care vrei să îl adopți.

1. Alternează culorile treptelor de piatră

Și nu doar culorile. Poți alterna textura, modelul, tipul de finisaj, ba chiar și tipul de piatră naturală. Folosirea unor culori diferite ce au un anumit pattern in spate va pune în evidență treptele și le va oferi un aspect mult mai naturale. Pentru un efect cu adevărat impresionant, adaugă pe fiecare treapta, atât în extremitatea stângă, cât și în cea dreaptă, câte un ghiveci cu plante. Încearcă să găsești plante din aceeași familie, iar ghivecele să fie identice.

2. Construiește o alee cu pietriș

Pietrișul este o variantă rapidă și foarte prietenoasă în ceea ce privește costurile pentru a face un mic upgrade curții tale. Textura unică, diferitele nuanțele pământii de gri și maro alături sunetul specific pe care îl auzi atunci când pășești, îți vor oferi o experiență cu totul deosebită în diminețile însorite de primăvară.

3. Transformă spațiul din fața garajului

Spațiul din fața garajului este unul dintre cele mai importante elemente ale curții, deoarece ocupă o suprafața destul de mare, motiv pentru care este reperat foarte repede cu privire. Îi poți îmbunătății aspectul estetic acoperindu-l cu plăci din piatră naturală, iar dacă această investiție ți se pare prea mare, poți oricând să acoperi acel spațiu cu gazon și să folosești piatra naturală pentru a face două alei micuțe peste care să treacă roțile mașinii. Pe lângă funcționalitate și estetică, făcând acest pas vei crește considerabil valoarea casei tale.

4. Amenajează un șemineu în aer liber

Șemineul în aer liber este un element destul de curajos, iar dacă și restul elementelor din exteriorul casei tale sunt la fel, ei bine atunci îl poți considera o adevărată investiție, pentru că va crește prețul casei tale destul de mult. Una dintre cele mai bune opțiuni pentru construcția șemineurilor este granitul.

5. Construiește o margine din marmură în jurul unei fântâni arteziene

Marmura, una dintre cele mai valoroase și mai apreciate pietre naturală, va oferi construcției tale un aspect vintage și unic. Acoperă cu marmură spațiul din jurul unei fântâni arteziene și își vei da seama imediat de aportul estetic pe care îl aduce, poți chiar apela la un artist peisagistic pentru un model artistic.

Te-au inspirat ideile noastre? În cazul în care răspunsul este „da”, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a te ajuta să le pui în practică.