5 Motive sa folosesti piatra naturala
Materiale

5 Motive sa folosesti piatra naturala

Folosirea pietrei naturale în construcții a fost dintotdeauna un subiect de dezbatere printre arhitecți. Dar de fiecare dată, balanța a înclinat în favoarea pietrei naturale, deoarece, spre deosebire de materialele artificiale, aceasta are număr foarte mare de beneficii.

În articolul de astăzi vom parcurge succint cinci dintre acestea și vom descoperi împreună principalele pentru care ar trebui să folosești piatra naturală în construcțiile tale.

Ecologice

Pietrele naturale sunt ecologice pentru că în producerea lor nu este nevoie de curent electric. Pietrele sunt produse la rândul lor folosind alte pietre. În plus, eforturile de extragere ale produselor din piatră naturală neprelucrată sunt mai mici decât fabricarea artificială a produselor. Emisia de gaze reziduale, de exemplu, este redusă folosind piatră care este produsă în mod natural.

Prietenoase cu mediul

Pietrele naturale nu conțin niciun fel de substanțe toxice ce ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor. Acestea pot fi folosite fără probleme în locurile în care se prepară sau se servește mâncarea fără să aibă nevoie să fie tratate cu anumite substanțe speciale.

Există o varietate de modele

Pietrele naturale sunt disponibile într-o gamă mare de modele, culori, texturi și dimensiuni din care poți alege în funcție de preferințele și de necesitățile tale.

Rezistente

Se spune că cu cât o piatră naturală este mai veche, cu atât este mai bună. Pietrele naturale nu se uzează și își păstrează frumusețea chiar și după ani întregi, indiferent dacă sunt sau nu integrate într-o construcție.

Preț rezonabil

În comparație cu alte materiale artificiale de construcție, pietrele naturale au prețuri mult mai rezonabile, iar durata de viață a acestora este întotdeauna mult mai mare. Tocmai de aceea, piatra naturală ar trebui să fie prima opțiune pe care să o iei în calcul atunci când stabilești materialele pentru viitorul tău proiect.

Pentru mai multă inspirație și informații interesante despre pietrele naturale, citește în continuare blogul nostru sau vizitează-ne pe www.stona.ro.