Cele mai intalnite culori ale steatitului granitului si ale cuartului
Materiale

Cele mai intalnite culori ale steatitului granitului si ale cuartului

Pietrele naturale sunt compuse din minerale. Acestea au un rol decisiv în ceea ce privește aspectul, deoarece compoziția pietrei și proporțiile mineralelor determină culoarea. Astăzi ne vom opri asupra a trei dintre cele mai cunoscute pietre naturale, steatit, granit și cuarț, pentru a vedea cum diferitele compoziții de minerale generează scheme de culori variate. Toate pietrele naturale prezentate în articolul de astăzi au compoziții unice, tocmai de aceea schemele de culori formate sunt deosebite și aparte.

Steatit

Steatitul este una dintre cele mai vechi pietre și totodată una dintre cele mai folosite în construcții, datorită caracteristicilor pe care le deține. Compoziția acestei pietre metamorfice depinde în mare măsură de locul de extracție. Iar atunci când compoziția variază, la fel variază și schema de culori ori modelul. De obicei, steatitul se găsește culori precum verde, negru, albastru închis sau gri. În momentul în care steatitul este expus la oxigen, aceste se închide ușor la culoare, dar acest proces poate fi remarcat doar după perioade lungi.

Granit

Pe lângă faptul că granitul este o piatră extraordinar de rezistentă, varietatea culorilor este una care cu greu poate fi egalată de altă piatră naturală. Sutele de compoziții diferite formează la rândul lor sute de scheme de culori distincte începând cu negru, albastru, maro, dar și auriu, roz și roșu. Cea mai bună dovadă e reprezentată de faptul că granitul este disponibil în orice culoare la care te gândești.

Cuarț

Cuarțul este, la rândul lui, una dintre cele mai cunoscute și folosite pietre naturale, mai ales atunci când vine vorba de bucătării. După cum spune și numele, compoziția acestei pietre naturale este în mare măsură formată din cuarț, ceea ce o face să aibă o duritate la fel de mare ca a steatitului sau a granitului.

În ceea ce privește schemele de culori pe care această piatră naturală le oferă, acestea nu sunt la fel de numeroase ca în cazul granitului. Cele mai întâlnite scheme de culori ale cuarțului includ galben, maro, verde, albastru, albastru deschis, auriu și roșu. Chiar dacă numărul culori este destul de mic, nu la fel se poate spune și despre numărul combinațiilor posibile.

Sperăm că acest articol ți-a creat o imagine de ansamblu asupra a modului în care compoziția unei pietre naturale determină culoarea ei. Pentru mai multe articole despre pietrele naturale, citește periodic blogul nostru. Până săptămâna viitoare, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a consulta portofoliul complet de produse.