3 Sfaturi pentru curatarea pavelelor din calcar
Materiale

3 Sfaturi pentru curatarea pavelelor din calcar

Materiale de curățare folosite pentru calcar

Te pregătești să cureți o suprafață din calcar? Nimic mai simplu. Ai nevoie doar de trei lucruri – o mătură, un aspirator și un mop cu burete. Vei avea nevoie, de asemenea, de o găleată cu apă, câteva prosoape ca să usuci plăcile și un săpun care să nu afecteze calcarul.

1.     Datul cu aspiratorul e cea ai bună opțiune

Dacă dorești să cureți pavelele din calcar de praf și murdărie, cea mai bună treabă o va face cu siguranță un aspirator. Dacă forța aspiratorului este una mare, spre exemplu 1500W, va scoate cu siguranță impuritățile pătrunse în porii pietrei. În cazul în care simți că nu și-a făcut treaba destul de bine, poți mătura pavelele sau poți da peste el cu mopul.

2.     Calcarul trebuie curățat cu un mop ud

Pentru a scăpa de praf și murdărie, ai nevoie de o găleată cu apă caldă în care ai turnat săpun lichid care să nu afecteze calcarul, un mop și puțină ambiție. Folosește mopul pentru a curăța suprafața pietrei și cât ai clipi granitul are din nou culoarea inițială.

3.     Aplică un strat protector pentru a face granitul impermeabil

Granitul are o suprafață poroasă, tocmai de aceea, de obicei, se aplică un strat protector – pentru a nu lăsa apa să pătrundă în porii pietrei și pentru a păstra la distanță impuritățile. Însă, odată cu trecerea timpului, acest strat devine din ce în ce mai slab. E bine ca cel puțin o dată la doi ani să fie aplicat din nou.

Descoperă cele mai noi informații despre pietrele naturale citind în continuare blogul Stona. Până când va apărea următorul articol, te invităm să descoperi cele mai noi pietre naturale din magazinul nostru. Te așteptăm pe www.stona.ro