Travertinul - perfect pentru spatiul din jurul piscinei
Materiale

Travertinul - perfect pentru spatiul din jurul piscinei

Dacă ai în plan adăugarea unei piscine în exteriorul casei tale, atunci e cazul să îți arunci o privire asupra opțiunilor pe care la ai pentru a acoperi spațiul din jurul ei. Principalele aspecte pe care trebuie să le iei în considerare sunt rezistența pe care o are materialul în timp, aspectul estetic, mentenanța și cât de alunecos este.

Piatra naturală are tendința să ofere oricărui spațiu un aspect clasic, elegant, sofisticat și luxuriant, iar plăcile din travertin nu fac excepție. Acest material, folosit foarte des pentru a acoperi marginea și spațiul din jurul piscinei, este ideal datorită proprietăților sale și a faptului că sunt foarte rezistente, indiferent de condițiile de mediu.

Acest material este ideal pentru climat temperat-contintenală, precum cea din țara noastră, deoarece rezistă foarte bine la trecerile de la un anotimp extraordinar de rece, la un anotimp în care numărul de grade din termometru trece ușor de 30. Chiar și după foarte mulți ani, pe plăcile de travertin poți merge desculț fără nicio grijă. Chiar și atunci când este expus îndelung la apă rece sau fierbinte, plăcile de granit de foarte bună calitate pot rezista la un număr mare de anotimpuri și te poți bucura de ele mult timp.

E bine de știut faptul că există mai multe tipuri diferite de granit și ca proprietățile sunt diferte la fiecare model în parte. Cu cât travertinul este mai calitativ, cu atât atât acesta este mai durabil. De asemenea, mai trebuie să știi că travertinul poate fi folosit și pentru crearea marginilor piscineii și că este disponibil într-o varietate de culori, mărimi, forme și texturi.

Dacă piscina pe care vrei să o construiești va avea în ea apă sărată, atunci cu siguranță ai nevoie de plăci de travertin de foarte bună calitate, deoarece trebuie să alegi un material care este rezistent la efectul coroziv al sării.

Construiește întotdeauna cu cele mai bune materiale, deoarece în timp, îți vei da seama că ai făcut cea mai bună investiție și vei realiza că valoarea casei tale efectiv a crescut. Cu atât mai mult cu cât prețul unui metru pătrat de piatră naturală, în ultima vreme, este aproape la fel cu un metru pătrat de gresie sau de faianță. În plus, investiția se va amortiza în timp pentru că mentenanța pietrelor este mult mai ieftină față de alte materiale.

Accesează www.stona.ro și navighează  printre zeci de modele de travertin. Dacă deja te numeri printre posesorii de piscine, echipa Stona te felicită pentru algerile pe care le faci și îți urează o vară însorită!