3 Idei creative pentru a construi un zid de sprijin din piatra naturala
Materiale

3 Idei creative pentru a construi un zid de sprijin din piatra naturala

Există nenumărate metode prin care poți schimba aspectul grădinii tale: balansoare, flori, băncuțe, plante decorative, hamace,diverse structuri din lemn, ghivece. Toate, însă, rezistă o perioadă foarte scurtă de timp. Din cauza diferenței mari de temperatură între cele două anotimpuri principale, toate  elementele de decor menționate mai sus se întrețin cu dificultate, în special cele din lemn și din plastic.

Din fericire,mai există și un alt material care este mult mai rezistent și pe care îl putem folosi cu încredere în amenajarea grădinii. Piatra naturală. De la granit la marmură și de la travertin la calcar, o mare parte dintre pietrele naturale sunt perfecte pentru oferi grădinii tale un aspect elegant, natural și rustic. În articolul de astăzi, îți vom prezenta 3 idei creative și totodată 3 modalități prin care poți folosi piatra naturală pentru a construi un zid de sprijin pe care să-l decorezi cu plantele tale preferate.

1. Construiește un zid de sprijin mărunt

Există un număr destul de mare de avantaje pentru care construcția unui zid de sprijin mărunt este mult mai avantajoasă față de construcția unuia înalt. Pe lângă faptul că acesta are costuri de producție de două sau de trei ori mai mici, acesta nu mai blochează priveliștea și îți oferă posibilitatea să admiri peisajul. Pentru un plus de creativitate, poți să construiești mai multe garduri și să folosești pietre naturale diferite.

2. Ridică un zid de sprijin curbat

Zidurile de sprijin curbate sunt versiunea îmbunătățită a zidurilor tradiționale, drepte. Avantajul e reprezentat, desigur, de faptul că îl poți construi în lungul unei poteci sau în jurul unei fântâni arteziene. Pe lângă faptul că oferă grădinii tale un aspec unic, acesta va crește considerabil și prețul la care casa ta este evaluată, în cazul în care la un moment dat dorești să o vinzi. Cele mai populare pietre naturale pentru construcția unui zid de sprijin curbat sunt calcarul și granitul.

3. Optează pentru un zid de sprijin din piatră și lemn

Dacă iubești aspectul rustic pe care îl oferă pietrele naturale și dorești să îl combini cu nuanțele calde ale lemnului, poți opta pentru construcția unui zid de sprijin mărunt sau înalt, curbat sau drept, care să aibă în componență elemente din lemn, în special în partea de sus. Partea de jos construită integral din piatră îi va oferi rezistență, în timp ce partea de sus îi va oferi un aspect de-a dreptul special.

Sperăm să găsești aceste idei utile și să le folosești în construcțiile tale. Pentru a vedea opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a construi un un zid de sprijin realizat din piatră naturală, vizitează magazinul nostru, www.stona.ro, și alege din sute de modele diferite.