Cea mai potrivita alegere pentru pavarea gradinii
Materiale

Cea mai potrivita alegere pentru pavarea gradinii

Planificarea spațiului exterior al casei tale nu se rezuma doar la design-ul spațiului verde sau la selectarea mobilierului exterior. Întreg procesul necesită un număr de alegeri pe care trebuie să le faci, în special asupra materialelor pe care vrei să le folosești în exterior și a materialelor cu care vrei să îți pavezi potecile. Din moment ce există un număr mare de pietre naturale din care poți alege, am decis ca în articolul de astăzi să îți prezentăm succinte avantajele și dezavantajele celor mai folosite dintre ele, ardezie și granit, pentru a te ajuta să iei mai ușor o decizie.

 

1. Ardezie

Preferat de mulți proprietari datorită durabilității, a gamei largi de culori bogate și modele unice, ardezia este folosită de cele mai multe ori în zonele cu climate rece, datorită proprietății sale de a-și păstra caracteristicile, chiar și după ce a fost înghețată și dezghețată. Pe lângă plăcile dreptunghiulare, ardezia este disponibilă și într-un alt format. Acest format are margini groase și nefinisate pentru a oferi un aspect mai natural, mai rustic și mai autentic.

Avantaje: Culori bogate, durabil, solid, rezistent la îngheț și la schimbările bruște de temperatură, relativ ieftin.

Dezavantaje: Este un material greu, iar instalarea trebuie făcută de un personal calificat.

Cost mediu: Între 30 și 80 de lei pe metru pătrat.

2. Granit

La fel ca în cazul ardeziei, granitul este foarte rezistent la temperaturile reci, cu toate acestea, între cele două există o diferență sesizabilă de preț. Acesta este disponibil atât în bucăți dreptunghiulare, cât și în forme neregulat, perfecte pentru pavarea potecilor din exteriorul casei tale.

Avantaje: Foarte rezistent și durabil, necesită un grad mic de mentenanță, nu se sparge și nu se fisurează.

Dezavantaje: Poate fi destul de costisitor și greu. În plus, instalarea trebuie realizată de un personal calificat.

Cost mediu: Între 55 și 80 de lei pe metru pătrat.

Pe lângă ardezie și granit, mai există alte câteva pietre naturale care sunt foarte bune pentru pavare potecilor exterioare, ca de exemplu travertinul, calcarul, sandstone-ul și piatra albastră. Află mai multe informații despre pietrele naturale citind în fiecare săptămână blogul Stona. Te așteptăm pe www.stona.ro.