Tendintele anului 2017 pentru folosirea pietrelor naturale in designul interior
Materiale

Tendintele anului 2017 pentru folosirea pietrelor naturale in designul interior

Pietrele naturale au fost întotdeauna considerate un detaliu aparte al caselor de lux, spațioase și confortabile. Cu toate acestea, în ultimul timp, datorită prețului mic, piatra naturală a devenit mai accesibilă și o întâlnim din ce în ce mai des. De la blaturi de bucătărie, pardoseli, chiuvete, trepte, până la grătare exterioare sau șeminee, pietrele naturale și-au făcut simțită prezența și au devenit materialul preferat atât al designerilor de interior, cât și al proprietarilor. În articolul de astăzi ne vom opri asupra cinci dintre cele mai apreciate tendințele ale anului acesta și vom vorbi pe scurt despre fiecare.

1. Forme geometrice îndrăznețe

Folosirea formelor geometrice pentru a îmbunătăți aspectul unei camere este mereu o idee bună. Cu toate acestea, pentru a avea un efect și mai spectaculos, poți folosi mai multe tipuri diferite de piatră. Spre exemplu, poți pava aleea din spatele casei cu granit, travertin și marmură. Un alt lucru pe care îl poți face este să combini pietrele naturale și cu alte materiale cum ar fi sticla, metalul sau lemnul. Rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

2. Soluții de iluminat din piatră naturală

O mică parte dintre pietrele naturală, în special modelele de marmura, au proprietatea de a fi translucide. Altfel spus, lumina trece cu ușurință prin piatra naturală. Datorită acestei proprietăți, astăzi există o serie de soluții de iluminat realizate din piatra naturală. Unele sunt artizanale, altele sunt direct cumpărate, dar un lucru este sigur – anul acesta au fost în topul tendințelor.

3. Blaturi de bucătărie contrastante

Până de curând, tendința generală era ca schema cromatică a bucătăriei să fie alcătuită dintr-o culoare dominantă, iar culorile podelei și ale corpurilor să aibă una sau două culori de accent. Cu toate acestea, pentru a obține un aspect mai modern, poți folosi două culori contrastante chiar și în schema cromatică a bucătăriei. Spre exemplu, poți opta pentru un blat dintr-o marmură albă, iar restul elementelor să fie de culoare neagă.

4. Experimentează mai multe texturi

Îmbină noul și vechiul, îmbină texturile reliefate cu cele netede și îmbină texturile pietrelor naturale chiar și cu alte materiale, cum ar fi sticla, lemnul sau metalul. Combină-le până când vei fi mulțumit de designul pe care îl obții. Folosirea mai multor texturi și alegerea lor poate fi destul de dificilă, tocmai de aceea, daca ai ocazia, îți recomandăm să ceri unui designer de interior câteva recomandări.

5. Ziduri colorate de piatră.

Zidurile placate cu piatră sunt folosit de mii de ani, cu toate acestea nu par să iasă din topul tendințelor nici măcar în 2017. Chiar dacă sunt puțin mai costisitoare față de zidurile convenționale, cele realizate din piatră naturală sunt mult mai rezistente, fac totul să pară mai spațios și, în plus, îți oferă mult mai mult posibilitatea de a-ți exprima stilul. Tendințele anului 2017 în ceea ce privește zidurile din piatră naturală sunt folosirea culorilor și a modelelor cât mai îndrăznețe.

Dacă te gândești să folosești tendințele anului 2017 în proiectele tale, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a vedea toată gama de piatră naturală din care poți alege.