Marmura cu finisaj lustruit vs cea cu finisaj nelustruit
Materiale

Marmura cu finisaj lustruit vs cea cu finisaj nelustruit

Eleganța și grandoarea unei locuințele nu sunt oferite de dimensiunile ei, ci de calitatea materialelor utilizate pentru finisaje. Pentru a obține un efect garantat, cel mai bine este să alegi întotdeauna materiale naturale, cum ar fi piatra naturală, și să eviți folosirea materialelor prefabricate. În articolul de astăzi vom vorbi despre marmură, material considerat de desgineri „definiția eleganței”, și vom face o scurtă paralelă între marmura cu finisaj lustruit și cea cu finisaj nelustruit.

Marmură cu finisaj nelustruit

Acest tip de marmură se simte la atingere ca satinul și are un aspect catifelat. Spre deosebire de marmura cu finisaj lustruit, nu are o textură strălucitoare. Din acest motiv, pe suprafața ei nu apar zgârieturi. În plus, tot mulțumită texturii, acest tip de marmură are o capacitate redusă de absorbție a lichidelor și prin urmare nu se va păta ușor.

Datorită acestor caracteristici, marmura cu finisaj nelustruit este foarte des folosită în baie, camera de zi, dar și în exterior pentru pavele. Chiar dacă are o rezistență crescută la lichide, evită contactul cu substanțe chimie al căror efect nu îl cunoști.

Marmură cu finisaj lustruit

Spre deosebire de marmura cu finisaj nelustruit, marmura cu finisaj lustruit prezintă un aspect lucios și strălucitor, de parcă materialul ar fi acoperit cu un strat subțire de apă. Luciul acționează ca o protecție și combate petele și urmele provocate de trecerea timpului. Din păcate, însă, datorită strălucirii, este foarte predispusă la zgârieturi fine.

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știi este că marmura lustruită nu este recomandată în zonele în care există un trafic mare ori în zonele în care există umezeală ridicată, deoarece riscul de alunecare este foarte mare. Din acest motiv, marmura lustruită este ideală pentru acoperirea pereților sau pentru utilizarea în bucătărie.

Chiar dacă finisajele prezintă mici diferențe, piatra naturală rămâne aceeași – marmură, ceea ce înseamnă că indiferent de finisaj, piatră va avea aceleași proprietăți și aceeași compoziție cromatică. Descoperă toate modelele de marmură în magazinul nostru. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Stona.