Principalele greseli care se fac cand se lustruieste marmura  Partea I
Materiale

Principalele greseli care se fac cand se lustruieste marmura Partea I

Salut și bine ai revenit pe blogul Stona. În articolul din această săptămâna vorbim despre lustruitul marmurei, mai exact despre principalele greșeli care se fac atunci când se lustruiește marmura. Să vedem care sunt acestea.

 

Nu utiliza lavetele folosit

Nu folosi niciodată o lavetă folosită pentru a șterge lichidul vărsat sau petele de pe marmura, deoarece impuritățile pot pătrunde în porii deschiși ai pietrei. Încearcă să folosești un lavetă curată și asigură-te că utilizezi apă deionizată pentru a afecta cât mai puțin suprafața pietrelor.

 

Evită substanțele umede

Marmura e o piatră poroasă. Acest lucru o face să fie predispusă la absorbția lichidelor. Cel mai bine este să eviți folosirea țesăturilor, a bureților sau a lavetelor care au fost scufundate în substanțe ceroase, uleioase sau umede, deoarece există o probabilitate foarte mare ca reziduurile solvenților să se poată absorbi în structura permeabilă a pietrei și să ducă la colorarea sau decolorarea permanentă.

 

Nu curăța cu produse neprofesionale

Nu curăța niciodată marmura cu produse de curățat neprofesionale, deoarece acestea conțin acizi și alte substanțe chimice ce pot fi dăunătoare pietrelor naturale. Folosește apă distilată sau deionizată, săpun de piatră neutră sau detergenți cu pH 7,00, spirt alb și detergent fără ioni, deoarece acestea nu numai că împiedică abraziunea și colorarea, dar vor păstra marmura în condiții foarte bune și îi vor crește durata de viață.

 

Vizitează blogul Stona și săptămâna viitoare pentru a citi partea a doua a acestui articol. Până atunci, verifică cele mai noi modele de marmură pe www.stona.ro și în showroom-ul nostru din București.