Ce aspecte urmărim când cumpărăm piatră naturală? – Partea I
Materiale

Ce aspecte urmărim când cumpărăm piatră naturală? – Partea I

Ești în căutarea unui model de piatră naturală? Articolul de astăzi te va ajuta să faci cea mai bună alegere pentru că vei găsi listate toate aspectele pe care e bine să le urmărești atunci când alegi o piatră naturală.

 

Tipul de piatră naturală

Marmură, granit, calcar, travertin, onix, sandstone, sist, cuarțit și ardezie. Acestea sunt principale tipuri de piatră naturală, fiecare cu sute de diviziuni. Alege tipul de piatră în raport cu utilizarea pe care o va avea. Spre exemplu, dacă îți dorești să instalezi piatră naturală în hol, e bine să alegi una rezistentă precum marmura, deoarece holul este o încăpere foarte circulată.

 

Tipul de produs

E foarte important să știi încă de la început modul în care vei folosi piatra naturală, deoarece există destul de multe produse deja prelucrate, spre exemplu: blaturi, borduri, butoni, căzi de duș, contratrepte, glafuri și lastre. Tot ce trebuie să faci este să le instalezi.

 

Modelul

Modelul unei pietre este dat de combinația pe care o oferă culoarea, venatura și locul de proveniență al pietrei naturale. În acest articol și în partea a doua a acestuia, care va apărea săptămâna viitoare, vom vorbi pe rând despre fiecare dintre ele. Ce e cel mai important la model e faptul că fiecare are o denumire specifică pentru a fi mai ușor de clasificat. Spre exemplu, pe www.stona.ro, vei găsi peste 30 de modele diferite de marmură.

 

Locul de proveniență

Un aspect principal legat de locul de proveniență e reprezentat de faptul că nu înseamnă că dacă o piatră naturală a fost extrasă dintr-o anume parte a globului are sau nu are o serie de calități. Nu toate pietrele extrase din Brazilia sunt rezistente și nu toate pietrele extrase din Asia au porozitate redusă. E bine să știm locul de proveniență, dar când vine vorba de caracteristici, e bine să ne ghidăm doar după produs și să evităm stereotipurile.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Stona pentru a citi parte a doua a acestui articol. Până data viitoare, te invităm să descoperi cele mai noi modele de piatră naturală în noul nostru showroom din București.