Ce aspecte urmărim când cumpărăm piatră naturală? – Partea II
Materiale

Ce aspecte urmărim când cumpărăm piatră naturală? – Partea II

În articolul de săptămâna trecută am punctat principalele aspecte la care e bine să fim atenți atunci când alegem o piatră naturală, pentru a lua cea mai bună decizie. Am vorbit pe larg despre tipul de piatră naturală, tipul de produs, modelul și despre locul de proveniență al pietrei. Astăzi vom vorbi despre culoare, tipul de finisaj, dimensiunea, grosimea, venatura și aplicații posibile, dar și despre modul în care acestea ne influențează alegerea.

 Culoare

Culoarea este oferită de compoziția pietrei. Principalul avantaj al pietrelor naturale este că vei găsi cu ușurință orice fel de culoare și, mult mai important de atât, combinații unice de culori.

 

Finisaj

Tipul de finisaj este cel care determină textura pietrei naturale. Unele dintre cele mai întâlnite finisaje sunt: tăiat, fiamat, periat, scapitat, rupt și lustruit

 

Dimensiunea

Dimensiunile sunt de cele mai multe ori standard. Cel mai apreciate proiecte sunt cele care au în componență pietrele naturale cu dimensiuni cât mai mari. Însă prețurile plăcilor foarte mari pot fi destul de ridicate. Stabilește încă de la început dacă proiectul tău are nevoie de plăci mici sau de plăci mari pentru a optimiza costurile.

 

Grosimea

Fie că vorbim de piatra naturală folosită în exterior sau în interior, grosimea plăcii este întotdeauna importantă. Plăcile cu grosime mai mare izolează mai bine termic, fonic și sunt mult mai rezistente.

 

Venatură

Venatura este unul dintre principali factorii care fac fiecare piatră naturală să fie unică. Tipul de venatură poate diferi în funcție de foarte mulți factori, cum ar fi compoziția, tipul de piatră și locul de extragere.

 

Aplicații posibile

Atunci când alegi o piatră naturală, e bine să o alegi în funcție de aplicațiile posibile recomandate, asta deoarece există anumite pietre care sunt mai potrivite față de altele pentru diverse aplicații. Spre exemplu, travertinul e foarte bun pentru piscină.

 

Citește săptămânal blogul Stona pentru a fi la curent cu toate noutățile despre pietrele naturale.