Cum întreținem pietrele naturale pe termen lung și pe termen scurt
Materiale

Cum întreținem pietrele naturale pe termen lung și pe termen scurt

Dacă ești printre cititorii fideli ai blogului Stona, probabil deja știi că oferim periodic informații și trucuri pentru întreținerea pietrelor naturale. În articolul de astăzi, vom sumariza o mare parte dintre acestea și le vom clasifica pe două categorii: ce putem face pentru a întreține pietrele naturale pe termen scurt (1-2 săptămâni) și ce putem face pentru a întreține pietrele naturale pe termen lung (1-2 ani).

 

Termen scurt

  •          Aspiră piatra naturală cel puțin o dată la 7 zile. Folosește un aspirator care protejează împotriva zgârieturilor.
  •          Șterge toată suprafața cu apă caldă și cu un mop foarte moale. În cazul în care suprafața nu poate fi curățată cu mopul, folosește o lavetă cu microfibră.
  •          Șterge cât mai repede orice lichid vărsat. Chiar și apa, dacă este lăsată neștearsă, poate păta orice tip de piatră naturală, indiferent de model.

 

Termen lung

  •          Resigilează porii pietrei naturale cu rășină epoxidică, cel puțin o dată pe an.
  •          Cel puțin o dată la doi ani, curăță piatra naturală cu produse special destinate pentru tipul de piatră pe care îl ai. Spre exemplu, dacă în bucătărie ai un blat de granit, folosește produse de curățat special destinate pentru granit.
  •          Urmărește modul în care piatra se schimbă de la an la an. În cazul în care vezi diferențe majore față de moment instalării, înseamnă ce ceva anume din mediu o afectează într-un fel sau altul. Încearcă să descoperi ce o afectează și să elimini factorul respectiv.

 

Citește săptămânal blogul Stona pentru a fi la curent cu noutățile despre pietrele naturale. Te așteptăm în showroom-ul Stona din București.